У Байдена зробили заяву про плани на зустріч з Путіним

16 квітня 2021, 22:00
У Кремлі повинні погодитися на перемовини Байдена і Путіна, це в інтересах Росії, сказала Джейн Псакі.
Джо Байден
У Байдена пропонують повернути Росію до Великої вісімки / Фото Reuters

Завданням президента США Джо Байдена на перемовинах у рамках зустрічі з главою РФ Володимиром Путіним є повернення Росії до світової спільноти. Не виключено, що Росії запропонують повернутися у Велику вісімку. Тому у Кремлі повинні розглядати зустріч лідерів двох держав як "міст" для повернення Москви до цивілізованого діалогу. Про це заявила прессекретарка американського глави держави Джейн Псакі.

Під час свого брифінг у п'ятницю, 16 квітня вона заявила про те, що Байден розглядає зустріч з Путіним як спробу повернути Росію до цивілізованих перемовин. США надають РФ можливість врегулювати конфронтацію зі світом.

За її словами, саме тому в інтересах Москви прийняти пропозицію Байдена щодо проведення зустрічі з Путіним.читайте такожУ Кремлі заявили про умови Москви для зустрічі Путіна і Байдена

"Президент вважає, що Росія знаходиться за межами світової спільноти у багатьох відношеннях. У нас наразі формат "великої сімки", а не "Великої вісімки"... пропозиція президента (про проведення саміту) - це міст назад", - підкреслила Псакі.

Перемовини Байдена і Путіна

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти