Таліби вбили відомого афганського музиканта, який у своїх піснях підтримував їхніх супротивників

29 серпня 2021, 15:54
Ексміністр внутрішніх справ Афганістану зазначив, що Фавад Андарабі своїми піснями "просто приносив радість в долину і її жителям".
Таліби вбили відомого афганського музиканта, який у своїх піснях підтримував їхніх супротивників
Таліби вбили відомого афганського співака / скріншот

Бійці терористичного руху "Талібан" вбили відомого в Афганістані співака і музиканта Фавада Андарабі, який виступав проти ісламістського руху і підтримував тих, хто з ним бореться.

Вбивство сталося в Андарабі (провінція Баглан) в суботу, 28 серпня. За даними телеканалу Times Now, таліби прийшли додому до Андарабі, вивели його з дому і розстріляли. Син співака підтвердив цю інформацію.

Загибель музиканта підтвердив і колишній міністр внутрішніх справ Афганістану Масуд Андарабі. "Жорстокість "Талібану" триває в Андарабі. Сьогодні вони жорстоко вбили виконавця фольклорної музики Фавада Андарабі, який просто приносив радість в долину і її жителям. Як він співав, "наша прекрасна долина ... земля наших предків ..." ніколи не підкориться жорстокості талібів", – написав у Twitter ексміністр..

відео дня

Раніше стало відомо, що таліби вирішили заборонити публічне виконання музики в країні. "В ісламі музика заборонена, але ми сподіваємося, що зможемо переконати людей в цьому, замість того щоб на них тиснути", – заявив газеті The New York Times представник талібів Забіхулла Муджахід. При цьому в Мережі є ролики, на яких самі таліби танцюють під музику.

Аналогічну позицію щодо музики таліби займали і коли правили країною з 1996 по 2001 рік.

Захоплення талібами Афганістану: головне

  • 15 серпня Талібан захопив столицю країни Кабул іпрезидентський палац.
  • Міністр внутрішніх справ Афганістану Абдул Сатар Мірзаквал у відеозверненні заявив, що столицю передадуть талібам мирно.
  • 15 серпня президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку і вилетів до Таджикистану.
  • Україна евакуювала з Афганістану 79 громадян з шести країн – України, Афганістану, Білорусі, Нідерландів, Хорватії та Таджикистану.

Зараз кількість загиблих в результаті теракту в Кабулі зросла до 200. Серед жертв переважно афганці, які сподівалися потрапити в аеропорт, і військові США. Один з вибухів прогримів біля воріт міжнародного аеропорту імені Хаміда Карзая, де якраз збиралися іноземці. Офіційно відповідальність за вибух вже взяли на себе бойовики Ісламської держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти