"Так тільки в бананових республіках буває": екс-президент Буш розкритикував протести у Вашингтоні

7 січня 2021, 15:34
Президент США у 2000-2008 роках, Джордж Буш-молодший, різко висловився про масові протести в Вашингтоні проти підсумків виборів, які відбулися 6 січня.
Протести в США прихильників Трампа
Протести в США прихильників Трампа / GettyImages

Джордж Вокер Буш-молодший, президент США у 2000-2008 роках, заявив, що лише в "бананових республіках" [загальна назва для відсталих держав, як правило, з сільськогосподарською економікою ‒ Главред] підсумки виборів оскаржуються методом заворушень.

Про це повідомляє CNN. "Я вражений безрозсудним ставленням деяких політичних лідерів з часів виборів і недоліком поваги до наших політичних інститутів, наших традицій і законодавства", — заявив Буш-молодший.

читайте такожВибори в США: Трамп відреагував на підтвердження Конгресом перемоги Байдена

Протести в США - новини:

  • У середу, 6 січня 2021 року, прихильники чинного президента США Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу, де повинні були затвердити перемогу демократа Джо Байдена. Обидві палати були змушені перервати засідання.
  • Пізніше американські ЗМІ повідомили, що в будівлі Конгресу поранили жінку. Пізніше стало відомо, що вона померла в лікарні.
  • Для придушення зіткнень Штати Вірджинія і Меріленд відправили Нацгвардію до Вашингтона.
  • Влада Вашингтона повідомила, що в місті введено комендантську годину через протести і сутички, які виникли біля будівлі Капітолію.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти