Неймовірна жорстокість: у РФ розповіли про звірячий розгін протестів

31 січня 2021, 17:48
Силовики в РФ затримали вже понад чотири тисячі протестувальників.
Протести в Росії 31 Січня
У Росії спалахнули нові акції протесту / Instagram

У Росії в десятках міст у неділю, 31 січня, пройшли вуличні акції протесту на підтримку опозиціонера Олексія Навального, який перебуває в СІЗО.

По всій Росії, за даними ОВД-Інфо, вже понад чотири тисячі затриманих протестувальників.

Акції протесту пройшли в умовах тиску з боку влади, їх проведенню в багатьох містах перешкоджають співробітники правоохоронних органів.

Десятки учасників акцій протесту були побиті при затриманні. Повідомляється і про застосування електрошокерів в Петербурзі і Москві.

За даними Спілки журналістів Росії, було затримано понад 30 журналістів, які висвітлювали акції протесту. Більшість з них відпустили.

Неймовірна жорстокість: у РФ розповіли про звірячий розгін протестів
/ ovdinfo

Активіст із Санкт-Петербурга Іван Сорокін в ефірі каналу Україна 24 розповів про нову хвилю протестів і небувалу жорстокість силовиків.

"Ніколи не було ні такої кількості протестувальників, ні кількості силових служб, ні жорсткості. Наприклад, вперше за моє життя застосовувалися світлошумові гранати і газ, я в Пітері такого не бачив ніколи. Людей було більше, ніж 23 січня. Поки що єдиний приклад якоїсь агресивної дії, про який я знаю, - це одного омонівця облили фарбою, це єдиний на величезну акцію за участю десятків тисяч людей", - підкреслив він.

Активіст зазначив, що люди мирно вигукували гасла, гуляли. Водночас перекривають вулиці зазвичай ланцюги силовиків, за якими стоїть спецтехніка.

читайте такожСША жорстко оцінили розгін нових протестів в РФ, з'явилася відповідь Москви

"Координація протестів ведеться через Телеграм, у нас навіть виникло таке сленгове слівце "нехтіть" — це означає підказувати людям, куди можна йти, якщо перекриті ті місця, куди спочатку прямували. Є відчуття перевантаженості деяких мереж в місцях скупчення людей, в іншому зі зв'язком проблем немає", — додав Сорокін.

Нові протести в Росії:

  • 31 січня поліція під час акцій на підтримку політика Олексія Навального по всій Росії затримала вже більше трьох тисяч осіб.
  • Найбільше затриманих учасників протестів у Москві. У лідерах за кількістю затриманих також Владивосток, Красноярськ і Новосибірськ.
  • Поліція масово застосовує силу до протестувальників. Серед мітингувальників багато постраждалих.
  • Як відомо протести в Росії почалися після арешту опозиційного політика Навального. 17 січня він повернувся до Росії з Німеччини, де відновлювався після отруєння. На прикордонному контролі в аеропорту "Шереметьєво" політика затримали, а наступного дня заарештували на 30 діб.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти