США запровадили санкції проти 45 російських компаній та відомств: опубліковано список

22 грудня 2020, 06:08
Організації підпадуть під експортні обмеження.
Санкція
США запровадили торговельні обмеження проти 45 російських організацій / Reuters

Міністерство торгівлі США запровадило нові санкції щодо Росії та опублікувало список із 45 російських організацій, яких віднесли до "кінцевих військових користувачів".

До списку, опублікованого на сайті відомства, також потрапили 58 китайських організацій. Всі 103 організації підпадуть під експортні обмеження. Щоби поставити їм низку товарів із США, тепер потрібна ліцензія.

Зокрема, з російських організацій під санкції потрапили: Міноборони, Служба зовнішньої розвідки, ракетно-космічний центр "Прогрес", Рособоронекспорт, а також корпорація "Ростех", компанії "МіГ", "Цивільні літаки Сухого", "Туполєв", Об'єднана авіабудівна корпорація. Також вперше з 2014 року в списку опинилися підприємства "Росатома".

відео дня

Зазначається, що це лише перша частина підприємств зі списку компаній, кінцевим споживачем продукції яких є військові. Для цих підприємств обмежать продаж цілої низки американських товарів і технологій.

Категорії товарів, що підлягають експортному контролю, і деталі ліцензійної політики будуть опубліковані 22 грудня. Передбачається, що нові обмеження, зокрема, поширюватимуться на компоненти цивільних літаків.

Нагадаємо:

  • Про те, що Міністерство торгівлі США запровадлило нові санкції проти Росії, стало відомо 18 грудня.
  • Нові обмеження запровадили проти тих, хто причетний до діяльності, яка суперечить національній безпеці або інтересам США в міжнародній політиці.
  • Як повідомляє Reuters з посиланням на джерела, обраний президент США Джо Байден після своєї інавгурації може запровадити нові санкції проти Росії у відповідь на імовірну участь РФ в хакерських атаках на урядові американські організації.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти