США нададуть Україні 125 млн долларів військової допомоги

1 березня 2021, 19:32
Сполучені Штати Америки вирішили надати Україні чергову допомогу для розвитку армії.
Україна, США
США нададуть Україні чергову допомогу / УНІАН

Адміністрація президента США Джо Байдена вирішила виділити нашій країні ще $125 млн в якості нового пакет військової допомоги, повідомив у понеділок на регулярному брифінгу для журналістів прессекретар Пентагону Джон Кірбі.

"Сьогодні Міністерство оборони оголошує про новий пакет в обсязі 125 млн доларів по лінії ініціативи з надання Україні сприяння у сфері безпеки", - сказав він.

За словами Кірбі, пакет включає зусилля з підготовки, оснащення та інструктажу для того, щоб допомогти Україні зберегти територіальну цілісність і забезпечити охорону кордонів.

Крім того, виділені гроші будуть спрямовані на поліпшення оперативної сумісності з НАТО.

Заяви Байдена про агресію Росії – про що повідомлялося раніше:

  • 26 лютого президент США Джо Байден заявив, що офіційний Вашингтон ніколи не визнає окупований Крим територією Росії. Штати продовжують працювати над тим, щоб притягнути РФ до відповідальності за її зловживання і агресію щодо Києва. США шанують мужність учасників Революції 2014 року і вірять у прагнення України до мирного і демократичного майбутнього.
  • 26 лютого президент Володимир Зеленський подякував лідеру США Джо Байдену за підтримку України та невизнання російської анексії Криму. Він запевнив, що українці високо цінують підтримку американської держави.
  • 1 березня прессекретар глави Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія не здійснювала анексію Криму, півострів на законних підставах возз'єднався з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти