"Стан важкий": у президента Туреччини Ердогана стався інфаркт - ЗМІ

26 квітня 2023, 21:05оновлено 27 квітня 2023, 07:48
У Туреччині 26 квітня скасували всі мітинги на підтримку Ердогана, зараз президент госпіталізований, пишуть ЗМІ.
Ердоган
Ердоган / фото president.gov.ua, колаж Главред

У президента Туреччини Реджепа Ердогана стався інфаркт міокарда. Як повідомляють турецькі ЗМІ, президент нібито госпіталізований у важкому стані.

За даними AVAZTÜRK, Ердогану раптово стало погано під час прямого ефіру телеканалу Ulke TV, через що довелося перервати трансляцію.

"Вчора під час інтерв'ю на одному з місцевих каналів політик раптово відчув запаморочення і ледь не втратив свідомість. Оператор швидко перевів камеру на ведучого, після чого ефір миттєво перервали і дали рекламу. Приблизно через 20 хвилин трансляцію відновили. Під час фонового аудіозапису надійшла інформація, що в прямому ефірі у Ердогана стався серцевий напад", - йдеться в повідомленні.

У Туреччині 26 квітня скасували мітинги на його підтримку.

"Зараз президент госпіталізований, стан важкий", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, офіційної інформації щодо стану здоров'я Ердогана немає.

'Стан важкий': у президента Туреччини Ердогана стався інфаркт - ЗМІ
Ердоган / скріншот

Стан здоров'я Ердогана - що відомо

Турецька газета Hürriyet пише, що Ердоган візьме участь у відкритті атомної електростанції "Аккую" в режимі онлайн 27 квітня.

"Наш президент візьме участь у церемонії відкриття атомної електростанції "Аккую", яка запланована на завтра, в режимі онлайн. Наш мітинг в Мерсіні планується провести пізніше", - написав в Twitter заступник голови правлячої партії і депутат Стамбула Еркан Кандемір.

Ердоган
Ердоган / скріншот

Напередодні сам Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в соцмережі повідомив, що скасував поїздку в кілька турецьких міст в рамках передвиборної кампанії у зв'язку зі станом здоров'я.

"Я хотів би подякувати кожному члену моєї благородної нації, кожному з моїх братів і сестер, які передали свої побажання і молитви за незначні незручності, які я мав під час ефіру через мою зайнятість роботою. Сьогодні буду відпочивати вдома за порадами наших лікарів. На жаль, ми не зможемо зустрітися сьогодні з моїми братами з Кириккале, Йозгата і Сиваслі", - написав Ердоган в Twitter.

Туреччина спростовує повідомлення про інфаркт Ердогана

Центр по боротьбі з дезінформацією при Адміністрації президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана спростував інформацію про те, що він переніс інфаркт і був госпіталізований, пише Нurriyet.

Віце-президент Туреччини також Фуат Октай заявив, що у глави держави легка застуда і оцінив його стан як дуже хороший.

"Твердження про те, що у президента Ердогана стався серцевий напад і він був госпіталізований, не відповідають дійсності. Президент візьме участь у церемонії першого завантаження палива на АЕС "Аккую", яка відбудеться завтра, за допомогою прямого включення", - йдеться в заяві центру по боротьбі з дезінформацією.

Вибори в Туреччині

Відзначимо, 14 травня в Туреччині повинні пройти вибори президента. Чинний президент Реджеп Таїп Ердоган вже офіційно став кандидатом на пост глави держави.

Раніше Ердоган заявив, що Туреччина готова внести потужний дипломатичний внесок у встановлення міцного миру між Росією і Україною.

"Туреччина готова внести потужний дипломатичний внесок у встановлення міцного миру між Росією і Україною, а також взяти на себе завдання сприяти вирішенню конфлікту і бути посередником у цьому процесі", - йдеться в повідомленні.

Дивіться відео про те, що чекати Україні від виборів у Туреччині.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти