Символ погибелі: Путін під час водохресного купання припустився фатальної помилки

19 січня 2021, 14:34оновлено 19 січня 2021, 21:02
Президент Росії допустив недбальство під час пірнань, що чітко видно на відео водохресних купань Путіна.
Хрещення 2021 - Путін під час водохресного купання допустив помилку
Хрещення-2021: Путін під час водохресного купання допустив помилку / Reuters

Конфузом обернулося водохресне купання глави РФ Володимира Путіна.

Для російського лідера занурюватися в йордань на Хрещення Господнє стало вже традицією. Однак цього року президент Росії схибив під час пірнань – і почав хреститися зліва направо, що чітко видно на відео водохресних купань Путіна.

Справа в тому, що всі православні (до яких офіційно відноситься і Володимир Путін) хрестяться справа наліво: спочатку прикладають щіпку пальців до чола (щоб освятити свої думки), потім до живота (для освячення заповітних бажань), потім до правого плеча, а вже потім – до лівого.

читайте такожДушевні привітання з Хрещенням своїми словами і безкоштовні картинкиПри цьому права сторона символізує порятунок, перехід до раю, а ліва - це свого роду перехід у пекло, символ погибелі, пояснив протоієрей, духівник Ставропольського президентського кадетського училища Володимир Волков у коментарі АТВмедиа.

"Найголовніша помилка (яку можна допустити, коли здійснюєш хресне знамення – ред.) – це "лебідь, рак і щука". Коли людина робить це чисто заради дії, "аби відзначитися". Має бути єдність душі, серця, тіла і розуму", – підкреслив священик.

Нагадаємо, що перед купанням на Водохреща слід сповідатися, покаятися, помолитися. Безпосередньо пірнати в йордань потрібно після того, як три рази перехрестишся, зі словами: "В ім'я Отця і Сина, і Святого Духа". Занурюватися також треба тричі. Детальніше читайте в нашому матеріалі Хрещення Господнє - прикмети, традиції і заборони свята.

Хрещення 2021: новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти