Сі Цзіньпін "забув" про Путіна, зустріч з Макроном може стати початком шляху до миру - Bloomberg

8 квітня 2023, 09:24оновлено 8 квітня 2023, 10:22
У Парижі не чекають на стрімку зміну позиції керівництва Китаю щодо війни країни-агресорки Росії проти України, сказав французький чиновник.
Макрон, Сі Цзіньпін
Сі Цзіньпін на зустрічі з Макроном публічно нічого не сказав про Путіна і Росію - ЗМІ / Колаж УНІАН

Зустріч президента Франції Еммануеля Макрона з очільником КНР Сі Цзіньпіном стала основою для подальшої спільної роботи Парижа і Пекіна щодо завершення війни Росії проти України. Китай навряд чи змінить свою позицію, проте те, що Цзіньпін в публічних заявах не згадував директора РФ Путіна і його країну, вже є позитивним сигналом.

Як повідомляє Bloomberg, французький високопосадовець розповів про те, що за підсумками зустрічі Макрона і Цзіньпіна можна зробити висновок, згідно з яким лідери заклали основи співпраці Франції і Китай щодо встановлення миру в Україні.

За його словами, в Парижі не чекають, що Пекін повністю змінить свою точку зору щодо війни Росії проти України, проте по завершенню зустрічі китайський лідер подякував Макрону за роз'яснення певних питань.

Співрозмовник американського агентства переконаний, що майже 5 годин перемовин Макрона і Цзіньпіна заклали основи для подальшої спільної роботи зі встановлення миру в Україні.

Чиновник підкреслив, що Сі Цзіньпін нічого не сказав про Путіна і агресора Росії в рамках публічних заяв під час візиту, і це можна назвати хорошим сигналом на шляху до початку мирних перемовин.

Підсумки зустрічі Сі Цзіньпіна і Макрона

Президент Франції Еммануель Макрон 7 квітня завершив свій триденний візит до Китаю.

Під час візиту він провів зустріч з главою КНР Сі Цзіньпінем, сторони обговорили питання двостороннього співробітництва і війну РФ з Україною.

Лідер Китаю Сі Цзіньпін сказав, що ніхто не зацікавлений у тривалій війні Росії проти України, тому, мовляв, треба "без зволікання перейти до політичного врегулювання". У різних інтерпретаціях слів Цзіньпіна війна була названа "війною" і " українською кризою".

Цзіньпін також запропонував Франції висунути свій "політичний мирний план" щодо війни в Україні, який буде готовий підтримати Пекін.

Французький президент Макрон підкреслив, що завершення війни РФ проти України політичним шляхом має враховувати законні інтереси всіх сторін.

Дивіться відео ТСН - Сі Цзіньпін готовий поговорити із Зеленським тільки коли "настане потрібний час"

Інші новини по темі:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти