Штраф і 15 діб: жінкам Туркменістану заборонили популярні косметичні процедури

12 квітня 2022, 19:26оновлено 12 квітня 2022, 22:09
Заборони зазвичай вводяться на основі усного розпорядження з посиланням на необхідність "шанувати традиції".
1649780557-4728.jpg
Багато років жінкам Туркменістану забороняють користуватися деякими послугами SNG Tоday

Співробітники правоохоронних органів Туркменістану ходять по салонах краси і повідомляють про заборону на надання деяких косметичних послуг жінкам і дівчатам, передає inbusiness.kz.

"Вони попереджають, що введено заборону на надання таких послуг, як введення ботокса, нарощування вій, збільшення губ і використання накладних нігтів", - розповів працівник одного з салонів краси в анонімній бесіді.

читайте такожБілорусів після виборів чекають тотальний терор і диктатура

відео дня

Майстри салонів краси розповіли, що будь-яких документів, що підтверджують введення заборони, правоохоронці не пред'являють і причин не пояснюють. Але вони попереджають, що скористалися перерахованими вище послугами жінок можуть затримати і оштрафувати на 300-500 манатів (140 доларів США) за "використання сторонніх предметів на своєму тілі".

"Майстрів, які надали ці послуги, штрафуватимуть на 500-1000 манатів (300 доларів) або відправлять під арешт на 15 діб", - наводить слова правоохоронців працівник салону краси

Видання зазначає, що багато років жінкам Туркменістану забороняють користуватися деякими послугами салонів краси. І ці заборони зазвичай посилюються, коли в уряді змінюється Високопоставлений чиновник, зокрема, міністр внутрішніх справ. У липні 2021 року поліція затримувала жінок за носіння джинсів, коротких і вузьких суконь і знебарвлення волосся. Тоді були припущення, що посилення контролю над зовнішнім виглядом жінок могло стати ініціативою нового глави МВС. Історія із забороною на надання косметичних послуг в Байрамлі послідувала після того, як в Туркменістані в черговий раз змінився глава МВС. Заборони зазвичай вводяться на основі усного розпорядження з посиланням на необхідність "шанувати історичні та культурні традиції туркмен і не втрачати національне коріння".

Як відомо, країну очолює Гурбангули Бердимухамедов, який фактично є президентом Туркменії і головою Кабінету міністрів країни. Однак насправді він-правитель з необмеженою владою, укази і заборони якого тримають в страху все населення. Бердимухамедов очолює одну з найсуворіших диктатур, яку часом порівнюють з Північною Кореєю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти