"Найстрашніше – це повторювати помилки": президент Чехії порівняв дії Путіна з нацизмом Гітлера

9 травня 2023, 00:10
220
Лідер Чехії зазначив, що держава-окупант влаштувала в Україні війну, руйнування від якої можна порівняти з масштабами Другої світової.
'Найстрашніше – це повторювати помилки': президент Чехії порівняв дії Путіна з нацизмом Гітлера
Президент Чехії порівняв дії Путіна з нацизмом Гітлера / Колаж: Головред, фото: 35 ОБрМП імені Михайла Остроградського, Офіс президента

Через повномасштабне вторгнення країни-агресорки Росії на територію України рівень руйнувань нашої держави можна порівняти з тими, що були у часи Другої світової війни. Про це заявив президент Чехії Петр Павел, інформує видання České noviny.

"Країна, ім'я якої мали основні сили, що брали участь у звільненні Чехословаччини, тобто Перший, Другий та Четвертий Українські корпуси, сьогодні сама є об'єктом агресії з боку однієї з тодішніх держав-переможниць – Росії", - сказав Павел.

Лідер Чехії зазначив, що держава-окупант влаштувала в Україні війну, руйнування від якої можна порівняти з масштабами Другої світової.

Він додав, що вже тоді війна почалася зі вказівки на неповагу до прав національної меншини та закликів до відділення території, був тиск з вимогою поступитися частиною країни в обмін на відмову від початку війни. Він нагадав про колишню Мюнхенську угоду, коли Чехословаччині довелося відмовитися від частини території.

"Найстрашніше в історії – це не вчитися і повторювати ті самі помилки. Я дуже пишаюся тим, що Чехія з перших днів дуже інтенсивно підтримує Україну", - додав Павел.

Підтримка Чехії

Нагадаємо, Чехія допомагала Україні з поставками озброєнь щосили, але зараз залишилося вже небагато варіантів для нової допомоги. Президент Чехії зазначив, що вони передали все, що могли.

У зв'язку з цим президент Чехії Петр Павел закликав посилити допомогу Києву, щоб забезпечити перемогу над країною-агресоркою Росією. Після перемоги у війні, на думку чеського лідера, Україна повинна стати членом НАТО.

Водночас Петр Павел закликав Україну не поспішати з контрнаступом, щоб ретельно підготуватися і уникнути великих втрат. На думку чеського лідера, другого шансу провести контрнаступальну операцію у Сил оборони України цього року не буде. Президент Чехії наголосив, що Київ не може дозволити собі провал контрнаступу.

Дивіться відео про те, як РФ розганяє фейки про військову допомогу Україні:

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти