Російські авіакомпанії влаштували повітряний бойкот Білорусі - Forbes

29 травня 2021, 19:41
Найбільші перевізники РФ виконують рейси повз повітряний простір Білорусі.
Білорусь облітають літаки РФ
Літаки РФ облітають Білорусь / EgoSpeculum / flickr.com

Російські авіакомпанії почали облітати Білорусь після рішення ряду зарубіжних перевізників ігнорувати повітряний простір РБ.

Як пише російський Forbes, в минулий четвер, за даними джерел видання в одному з профільних відомств РФ, російські перевізники здійснили близько десяти рейсів в обхід Білорусі.

Співрозмовники не уточнюють, чи пов'язано це з політичними мотивами або ж причини технічні. Також не ясні і компанії, при цьому співрозмовник в одній з них запевняє, що один з найбільших перевізників дійсно виконав кілька рейсів повз повітряний простір Білорусі.

Ще один перевізник - Utair - раніше змінив маршрут аналогічного рейсу - правда, в компанії це пояснили паливною ефективністю польоту.

читайте такожСанкції проти Білорусі: у Зеленського пояснили, до чого готуватися

Нагадаємо, Україна повністю припинила авіасполучення з Білоруссю з 26 травня. Кабінет Міністрів України заборонив польоти над повітряним простором Білорусі. Таке рішення прийнято через інцидент з літаком авіакомпанії Ryanair.

Посольство Білорусі направило в МЗС України офіційну ноту з приводу припинення Києвом авіасполучення з Мінськом. Білоруси стверджують, що інцидент з літаком Ryanair не має нічого спільного з Українською державою і називають таке рішення абсурдним.

Екстрена посадка літака Ryanair в Мінську:

  • 23 травня у Мінську екстрено сів літак компанії Ryanair, що виконував рейс Афіни-Вільнюс, нібито через закладену на борту бомбу. Вибуховий пристрій не знайшли.
  • Серед пасажирів знаходився опозиційний блогер, творець телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич. Він був затриманий білоруськими силовиками.
  • Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська назвала це "операцією спецслужб" і зазначила, що Протасевичу в Білорусі може загрожувати смертна кара.
  • Глава компанії Ryanair Майкл О'лірі назвав вимушену посадку в Білорусі літака, що виконував рейс Афіни-Вільнюс, "державним викраденням" літака і "повітряним піратством" з боку білоруської влади.
  • 26 травня Польща закрила своє небо для білоруських літаків. Рада міністрів прийняла заборону на входження в повітряний простір Польщі літаків, використовуваних перевізниками з Білорусі.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти