Путін під час зустрічі принижував та знущався над Лукашенком - опозиціонер

31 травня 2021, 21:27
Латушко згадав також момент, коли Путін запропонував Лукашенку скупатися в Чорному морі, адже "на вихідні буде хороша погода".
Путина
Путін принижував Лукашенка під час зустрічі / Reuters

Зустріч лідерів РФ і Білорусі Володимира Путіна і Олександра Лукашенка відбулася 28 травня, тривала п'ять годин, але серйозних тем на переговорах не піднімали. Навпаки - Путін тільки принижував Лукашенка, заявив в інтерв'ю білоруський опозиціонер Павло Латушко. Він запевнив, що дійшов такого висновку, маючи 25-річний досвід дипломата, пише 24 канал.

За словами Латушка, на зустрічі була присутня дипломатія жестів.

"Зовні Лукашенко виглядав раз приниженим з боку Путіна. Жестами і словами, які використовував Путін щодо Лукашенка, він його просто принижував. Це було на межі знущань", - запевнив опозиціонер.

Латушко згадав також момент, коли Путін запропонував Лукашенку скупатися в Чорному морі, адже "на вихідні буде хороша погода".

Лукашенко скупався, проте глава Кремля - відмовився.

читайте такожУсунення Лукашенка: у РФ розкрили план спецоперації Путіна по Білорусі

"Це було дуже комічно. Це повторення комізму Путін сказав лізти в холодну воду, ось він і поліз", - заявив Латушко.

Він зазначив, що це ще раз принижує Лукашенка в очах і російської спільності, і білорусів. Ті побачили, який статус має самопроголошений президент Білорусі в очах Путіна.

Інцидент з літаком Ryanair в Мінську

  • Літак компанії Ryanair 23 травня слідував рейсом Афіни-Вільнюс, проте за наполяганням Білорусі змушений був здійснити посадку в Мінську через повідомлення про нібито бомбу на борту. Однак при огляді салону вибухонебезпечних предметів виявлено не було.
  • На борту авіалайнера перебували засновник Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич і його дівчина Софія Сапега, які були затримані білоруськими силовиками.
  • У Кремлі спростовують звинувачення в тому, що Москва будь-яким чином причетна до ситуації з лайнером Ryanair в Мінську. Російська влада має намір продовжувати спостерігати за подіями, пов'язаними з даним інцидентом.
  • Глава компанії Ryanair Майкл О'лірі звинуватив офіційний Мінськ у поширенні неправдивої інформації, пов'язаної з переговорами диспетчера і пілота літака. За його словами, пілота не з'єднали з керівництвом компанії, внаслідок чого літак був змушений приземлитися в білоруській столиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти