Путін просив не принижувати Пашиняна: Алієв розповів деталі переговорів щодо Карабаху

11 листопада 2020, 19:40оновлено 12 листопада 2020, 03:16
Президент Азербайджану розповів, як Путін просив не принижувати Пашиняна.
Путін просив не принижувати Пашиняна: Алієв розповів деталі переговорів щодо Карабаху
Алієв розповів деталі переговорів щодо Карабаху / president.az

​Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що хотів би, щоб прем'єр Вірменії Нікол Пашинян підписав мирний договір в прямому ефірі.

"Я сказав, що Пашинян повинен підписати акт про капітуляцію в прямому ефірі, як і після закінчення Другої світової війни ставленики Гітлера підписали акт про капітуляцію перед військовими керівниками союзних країн. Але, чесно кажучи, після цього президент Росії Володимир Путін попросив мене не наполягати на цьому питанні", - заявив Алієв, повідомляє Haqqin.az.​

За словами Алієва, потім він вирішив, що Пашинян і так вже принижений.

"Я сказав, що не заперечую, нехай підписує там, де хоче, в темній кімнаті, на складі, далеко від камер нехай підпише. Так і сталося", - додав президент Азербайджану.

Також Алієв оголосив про перемогу Баку в війні за Нагірний Карабах.​ За словами Алієва, бойові дії в Нагірному Карабасі остаточно закінчені.

Крім того, президент Азербайджану додав, що Баку проведе в регіоні оцінку матеріального збитку і вимагатиме від офіційного Єревана компенсації.

Конфлікт у Нагірному Карабасі - про що раніше повідомляв Главред:

  • Збройне протистояння у Нагірному Карабасі загострилося 27 вересня. Вірменія звинуватила Баку в ракетних ударах по контрольованій невизнаній НКР території, тоді як у Азербайджані заявили про вірменську провокацію і оголосили про початок контрнаступальної операції.
  • Станом на 8 листопада, як заявляв президент Азербайджану Ільхам Алієв, азербайджанські війська взяли під контроль понад 200 населених пунктів у Нагірному Карабасі.
  • Президент Азербайджану Ільхам Алієв, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян і президент Росії Володимир Путін підписали угоду про закінчення війни в Нагірному Карабасі. Згідно з умовами домовленостей, Вірменія повинна вивести війська з Нагірного Карабаху і передати Баку ряд районів. На території Карабаху буде розміщений російський миротворчий контингент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти