Путін не вірить, що протестувальники повалять Лукашенка - Bloomberg

13 вересня 2020, 11:09
Хоча Москва і не довіряє Лукашенку, але вона не може прийняти прихід опозиції до влади завдяки вуличним акціям.
Лукашенко, Путін
Путін зустрінеться з Лукашенком 14 вересня / Reuters

Глава Кремля Володимир Путін не вірить в те, що протестувальники змістять президента Білорусі Олександра Лукашенка, з яким він зустрінеться 14 вересня у Сочі.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на п'ять близьких до Кремля джерел на умовах анонімності.

За інформацією джерел видання, влада Росії була приголомшена масштабами білоруських протестів. За їхніми словами, хоча Москва і не довіряє Лукашенку, але вона не може прийняти прихід опозиції до влади завдяки вуличним акціям і підтримуватиме його, заохочуючи кроки на користь наступної передачі влади.

"Білорусь має величезне значення. Путін не хоче опинитися на стороні, що програла", - зазначив у розмові з Bloomberg глава Фонду "Петербурзька політика" Михайло Виноградов.

Однак існує ризик того, що "Росія перетворить найбільш дружнього сусіда, який у неї є, в народ, що бачить в ній пособника Лукашенка і його авторитаризму", заявив агентству колишній посол Великобританії в Білорусі Найджел Гулд-Девіс.

Ситуація в Білорусі - про що йшлося раніше:

  • 12 вересня перший президент України, глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що глава Кремля Володимир Путін не хоче брати на себе таку важку ношу, як президент Білорусі Олександр Лукашенко.
  • 11 вересня лідер об'єднаної білоруської опозиції Світлана Тихановская оцінила підтримку Росією режиму Олександра Лукашенка. Як підкреслила вона в інтерв'ю польській Rzeczpospolita, РФ поки помірно підтримує Мінськ. На її думку, президент Росії зайняв вичікувальну позицію.
  • 9 вересня прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував підготовку візиту Олександра Лукашенка до РФ і розповів, чи планують у Кремлі поглинання Білорусі з боку Росії. "Жодних злиттів, поглинань і так далі бути не може як результат візиту. Це абсолютна нісенітниця", - підкреслив Пєсков.
  • 8 вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність продовжити інтеграцію з Росією.
  • 8 вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що, якщо сьогодні Білорусь завалиться, то наступною буде Росія.
  • 6 вересня журналіст Юлія Латиніна заявила, що президент Білорусі Олександр Лукашенко може не повернутися після рандеву з лідером Росії Володимиром Путіним. Але цілком можливо, що він повернеться до Мінська з російським ОМОНом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти