"Путін - не диявол": архітектор з Австрії згадав Гітлера і пояснив будівництво театру у Криму

19 грудня 2020, 16:22
Архітектор Вольф Прікс назвав "лицемірною" дискусію щодо будівництва театру в анексованому Криму.
гори Криму
Керівнику бюро Coop Himmelblau виправдався через будівництво театру в захопленому Росією Севастополі / УНІАН

Керівник австрійського архітектурного бюро Coop Himmelblau Вольф Прікс, яке будує оперний театр в окупованому РФ Севастополі, заявив, що Володимир Путін "не є дияволом", а дискусія навколо цього процесу є лицемірною, тому що навряд чи хто-небудь міг відмовитися від такого замовлення.

Про це він заявив виданню Süddeutsche Zeitung, коментуючи критику на адресу бюро через будівництво театру в анексованому Росією Криму всупереч європейським санкціям.

За словами Прікса, він не хотів би будувати проекти для Гітлера, Сталіна або "чорта". Однак Путін - це не "диявол", а замовником виступає не особисто російський президент, а держава РФ. До того ж театр – це не казарма, а санкції нібито не поширюються на будівництво культурних об'єктів.

"Володимир Путін - не диявол. Напевно. Я не хотів би будувати, ані для Гітлера, ані для чорта, ані для Сталіна, до речі, теж. Також замовником будівництва є не особисто Путін, а Російська Федерація. Тим більше, що мова йде про створення будівель культури, а не казарм. Допоки, доки я зможу реалізовувати те, що хоче Coop Himmelb (l) au, а не Путін, я буду цим займатися", - сказав архітектор.читайте такожУ Криму продали винзавод Масандра компанії друга Путіна

При цьому він додав, що обговорення питання будівництва театру у Криму є лицемірством, тому що навряд чи хто-небудь зміг би відмовитися від замовлення з півострова або Сибіру.

"Дискусію навколо цього проектр вважаю дещо лицемірною. Хотілося б побачити тих, хто не прийняв би замовлення з Криму чи Сибіру", - підкреслив Прікс.

Скандал з будівництвом театру у Севастополі

  • Прокуратура Автономної Республіки Крим на початку грудня відкрила кримінальну справу проти представників австрійського архітектурного бюро Coop Himmelblau через будівництво оперного театру в окупованому Росією місті Севастополі.
  • У МЗС України уточнили, що керівникам бюро буде заборонений в'їзд на українську територію, тоді як офіційний Київ докладе зусиль для того, щоб проти Coop Himmelb (l) au були запроваджені санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти