Президент Чехії порівняв штурм Капітолію з українським Майданом

10 січня 2021, 18:11
Чеський лідер зізнався, що вкрай негативно сприймає революційні події.
Земан
Земан порівняв штурм Капітолію з Майданом / Фото : Reuters

Президент Чехії Мілош Земан заявив, що заворушення в США і штурм Капітолію нагадали йому події на Майдані в Києві в 2014 році.

В інтерв'ю Blesk він підкреслив, що не схвалює будь-які революційні перетворення в країні.

"В цілому я не люблю насильницькі революції, тому, наприклад, мені теж не подобається Майдан і щось подібне, що, як ви знаєте, відбулося в Києві. І тепер у американців це прямо вдома", - прокоментував президент Чехії штурм Капітолію прихильниками Трампа.

За словами Земана, відповідальність за вашингтонські події несе чинний президент США Дональд Трамп, оскільки він відмовився визнати результати виборів і законним способом передати владу в державі.

читайте такожТріумф Байдена: Конгрес затвердив підсумки виборів у США"Дональд Трамп не визнав поразку... але, що ще гірше, він кинув тисячі людей в бій перед Капітолієм і всередині. Це побічно призвело до загибелі п'яти людей, більшість з яких були його послідовниками. Це боягузтво політика, який йде", - продовжив чеський президент.

Земан підкреслив, що на світовій арені є достатня кількість політиків, які спочатку вселяють надію, а потім розчаровують.

"Але я дійсно не можу згадати-хоча такі випадки, безумовно, були в історії, їх точно не було в американській історії - жодного американського президента, який пішов би з такою ганьбою", - додав Земан.

Заворушення в США

  • Нагадаємо, у Вашингтоні під час засідання Конгресу США з питання затвердження підсумків виборів президента, перемогу в яких здобув "демократ" Джо Байден, у Капітолію відбулися заворушення. Прихильники Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу і спробували влаштувати штурм.

  • Чинний президент Дональд Трамп заявив, що він як і раніше не визнає підсумків виборів глави держави, проте закликав своїх прихильників припинити протести.

  • У керівництві Палати представників вже заявили, що якщо Трамп добровільно не піде у відставку у зв'язку з подіями у Капітолію, "демократи" ініціюють процедуру імпічменту.

  • Відтепер чинний президент США Дональд Трамп більше не зможе писати в Twitter – в компанії прийняли рішення назавжди заблокувати його особистий аккаунт. У публікаціях Трампа побачили "ризик подальшого підбурювання до насильства".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти