Політолог спрознозував, кому Путін може передати владу

13 липня 2023, 03:40оновлено 26 липня 2023, 22:49
За словами Андрія Золотарьова, швидше за все, наступником диктатора Путіна буде хтось із його ближнього кола.
Путін, Золотарьов
Путін, швидше за все, вибере наступника з ближнього кола - Золотарьов / колаж Главред, фото УНІАН і скріншот з відео

Вибори президента в країні-агресори РФ, які призначені на 2024 рік, навряд чи що або серйозно змінять в тамтешньому політичному розкладі. Про це під час чату на Главреді розповів політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

"Ще з початку 2000-х вибори в Росії стали освяченням народним волевиявленням вже зробленого політичного вибору. Сюрпризи, звичайно, іноді трапляються, як, наприклад, губернатор Фургал в Хабаровському краї. І де він? Або в Лефортово, або в Матроській тиші. Або, наприклад, мер Єкатеринбурга Ройзман. Система дуже швидко знаходить на таких управу. Вибори будуть легітимізувати те політичне рішення, яке буде прийнято: Путін чи не Путін", – сказав він.

За словами Золотарьова, швидше за все, наступником диктатора Путіна буде хтось із його ближнього кола.

"Прекрасно пам'ятаю 1997-1998 роки, коли у Єльцина не складалося з наступником. Кастинг йшов безперервно, ніхто не виправдав довіру – ні Кирієнко, ні Степашин. Поки не виринув нічим непримітний полковник КДБ з Пітера з подачі Бориса Березовського, для якого це погано закінчилося. Один із законів політики - першою відкушується та рука, якій занадто зобов'язані. Швидше за все, це буде хтось із кооперативу "Озеро" або з найближчого оточення Путіна. Зараз там дивляться на всі боки, кого поставити. Говорять про того ж Дюміна, але поки немає обіцяної рокіровки в Міноборони з заміною Шойгу на Дюміна. Подивимося, до кінця літа ще є час. Якщо він потрапить в Міноборони, то звідти і почнеться операція підготовки наступника", – сказав він.

Дивіться на відео чат Андрія Золотарьова на Главреді:

Хто такий Андрій Золотарьов

Андрій Володимирович Золотарьов (нар. 15 травня 1965, Дніпропетровськ) — український політолог, керівник Центру "Третій сектор". Політконсультант Олександра Рябченка (1994), Володимира Литвина( 1994), Юлії Тимошенко (1996-97), повідомляє Вікіпедія.

Нагадаємо, раніше Віктор Ягун розповів, що за ватажком ПВК Вагнера Пригожиним стоїть, в тому числі, губернатор Тульської області Олексій Дюмін. Генерал припустив, що Дюмін, ймовірно, знає деякі секрети Путіна.

Крім того, генерал-майор запасу Ягун припустив, що якщо Путін зникне, в Кремлі зроблять ставку на секретаря Радбезу РФ Патрушева, які управляє так званим центром управління рішень в Росії. При цьому Китай, як припускає Ягун, зробив ставку на главу російського уряду Мішустіна.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти