Прикордонна служба Киргизстану заявляє, що Таджикистан атакував об'єкти на території республіки

16 вересня 2022, 12:55
Прикордонна служба ДКНБ КР висловлює "крайню заклопотаність розвитком обстановки на киргизько-таджицькій ділянці держкордону".
Прикордонна Служба Киргизстану
Прикордонна служба Киргизстану заявляє, що Таджикистан атакував об'єкти на території Республіки / скріншот з відео

Прикордонна служба ДКНБ Киргизької Республіки закликає таджицьку сторону припинити вогонь і спрямувати всі зусилля на деескалацію збройного конфлікту і підтримання миру і стабільності на кордоні, що спільно охороняється.

Зараз по всьому периметру йдуть інтенсивні бої зіткнення. Прикордонники Киргизстану продовжують відбивати військову агресію Таджикистану, йдеться в повідомленні тетеграм-каналу Кактус Media.

У заяві прикордонної служби ДКНБ Киргизької Республіки йдеться, що "порушивши всі раніше досягнуті домовленості, таджицька сторона віроломно атакувала прикордонні та цивільні об'єкти по всьому периметру киргизько-таджицького держкордону в Баткенському районі Баткенської області".

Водночас прикордонна служба ДКНБ КР висловлює "крайню заклопотаність розвитком обстановки на киргизько-таджицькій ділянці держкордону" і відзначає "збільшення провокацій на державному кордоні, активну участь у збройних конфліктах осіб, не ідентифікованих як військовослужбовці прикордонних військ Таджикистану, які проводять агітацію і пропаганду ідей, спрямованих на розпалювання і нетерпимість до громадян і військовослужбовців Киргизької Республіки".

"Все це є наочним порушенням домовленостей про стабілізацію обстановки на держкордоні і свідчить про те, що влада Таджикистану не в змозі контролювати обстановку, більше того, сприяє ескалації збройних зіткнень, що призводить як до людських жертв, так і завдає шкоди цивільній інфраструктурі обох країн", - йдеться в заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти