"Печеньки Держдепу": Байден висунув Нуланд на високу посаду у США

16 січня 2021, 16:35
Вікторія Нуланд більше 30 років відпрацювала у Державному департаменті США.
Нуланд
Вікторія Нуланд працювала при Обамі помічником Держсекретаря у справах Європи та Євразії / Reuters

Обраний президент США Джо Байден висунув відому американську дипломатку і політикиню Вікторію Нуланд на посаду заступника держсекретаря з політичних питань.

Як повідомляє AP з посиланням на штаб Байдена, майбутній глава американської держави пропонує призначити Венді Шерман заступницею держсекретаря США, а Вікторію Нуланд – заступницею з політичних питань.

Вікторія Нуланд була співробітником Держдепу США більше 30 років. Вона була головним чиновником федерального органу виконавчої влади з питань Росії і країн пострадянського простору, постійним представником при НАТО, а також спеціальним посланником за Договором про звичайні озброєння у Європі.читайте такожСивочолий гетьман або "болонка Нуланд" - хто в Україні стане фаворитом Байдена

Нуланд володіє російською та французькою мовами.

За президентства Барака Обами вона обіймала посаду помічника Державного секретаря у справах Європи та Євразії. У 2013 році Нуланд відвідала Майдан, пригостивши учасників Революції печивом, хлібом і булочками. Внаслідок цього в Мережі з'явився мем "печеньки Держдепу".

У 2019 році Вікторія Нуланд мала намір відвідати Росію для участі в міжнародній конференції, проте їй відмовили у російській візі.

США новини

  • Новообраний президент США, представник Демократичної партії Джо Байден повинен офіційно очолити державу 20 січня – в цей день відбудеться його інавгурація.
  • Іноземні країни на церемонії будуть представлені на рівні послів. Офіційним представником Києва стане посол України у США Володимир Єльченко.
  • 13 січня напередодні оголошення імпічменту чинний президент Дональд Трамп закликав до єдності американської нації і впорядкованої передачі влади у США команді Джо Байдена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти