"Зупинилося три серця": російське судно погубило японську шхуну

26 травня 2021, 08:26
390
Вже стала відома російська версія причини смертельного зіткнення суден.
У середу російський Амур знищив японську шхуну, є жертви
У середу російський борт знищив японську шхуну, три жертви / Скріншот

Біля берегів другого за величиною острова Японії – Хоккайдо – зіткнулися російське судно та японський борт, є жертви.

Після зіткнення суден були врятовані п'ятеро рибалок, проте у трьох з них зупинилося серце, пише Kyodo, посилаючись на відомості берегової охорони японського міста Момбецу.

Біля берегів Хоккайдо у середу вранці, 26 травня, за 23 кілометри від порту Момбецу російське торгове судно Амур погубило японську шхун Дай-хаті Хокко-мару, можлива причина інциденту – сильний туман, повідомляє ria.ru з посиланням на слова генерального консула в Саппоро Сергія Маріна.

Після інциденту екіпаж Амура відразу ж провів рятувальну операцію, п'ятьох людей, які були на японському борту, дістали з води, проте троє з них померли.

За словами дипломата, на Амурі могли не помітити риболовецьке судно, і його там не мало було бути, оскільки до берега занадто далеко. Амур без конвою відправився у Момбецу.

Зіткнення російського та японського суден – відео з місця надзвичайної події

Водотоннажність судна Амур становить 662 тонни, на борту були 23 особи. Водотоннажність Дай-хаті Хокко-мару – 9,7 тонни, на борту перебували п'ятеро осіб.

Довідка. Острів Хоккайдо омиває Охотське море, Японське море та Тихий океан, пише Вікіпедія. Північне узбережжя острова звернене до тихоокеанського узбережжя Далекого Сходу Російської Федерації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти