Останнє розслідування Навального, після якого його посадили: розкрив правду про Путіна

16 лютого 2024, 17:17
Розслідування Навального про "палац Путіна" стало останнім в його житті.
Останнє розслідування Навального, після якого його посадили: розкрив правду про Путіна
Яке розслідування Навального було останнім / колаж: Главред, скріншот: відео, фото: пресслужба Мосміськсуд

Російський опозиціонер Олексій Навальний опублікував двогодинний фільм про розкішний палац на чорноморському узбережжі, який, як він стверджує, належить російському диктатору Володимиру Путіну та фінансується людьми з його оточення. Раніше "палацом Путіна" цей комплекс називали і багато ЗМІ. Це було останнє розслідування опозиціонера, після якого його посадили.

Опозиціонер пояснив, що задумав це розслідування ще коли був у реанімації берлінської лікарні. Однак було вирішено, що опублікують текст лише після того, як опозиціонер повернеться до Росії, передає BBC.

"Тому що ми не хочемо, щоб головний герой цього розслідування думав про те, що ми його боїмося і що я розповідатиму про його найстрашніший секрет, перебуваючи за кордоном", - пояснив Навальний.

Останнє розслідування Навального про палац Путіна

У центрі останнього розслідування Навального - палац під Геленджиком площею 17,6 тисяч квадратних метрів, який Навальний називає "найбільшим приватним житловим будинком в Росії". Як стверджується в розслідуванні, всім відвідувачам будівлі суворо заборонено проносити з собою навіть простенькі мобільники з камерою, а всі автомобілі, що в'їжджають на територію, оглядаються на кількох КПП.

Останнє розслідування Навального, після якого його посадили: розкрив правду про Путіна
Навальний розкрив правду про палац Путіна / скріншот: відео

Площа самого палацового комплексу становить 68 га, проте 7000 га землі навколо палацу знаходиться у відомстві ФСБ і є закритою територією, йдеться у розслідуванні Навального.

Навальний провів розслідування про статки Путіна

У розслідуванні опозиціонера подано і поверховий план самого палацу. З нього випливає, що там є кілька саун та хамамів, басейн, перукарня та аквадискотека. Також у палаці є зимовий сад та музична вітальня.

Олексій Навальний опублікував і фотографії меблів усередині палацових кімнат, зроблені, як він стверджує, робітниками, які там проводили ремонт.

Останнє розслідування Навального, після якого його посадили: розкрив правду про Путіна
Розкішне оздоблення "палацу Путіна" / скріншот: відео

Серед предметів меблів виділяються диван, каталожна вартість якого оцінюється в 2 млн. рублів, і стіл за 4 млн. рублів. Площа однієї спальні у палаці, згідно з наведеними планами, становить 260 квадратних метрів.

Відомо, щопоруч із палацом розташовано кілька виноробних господарств та будується новий винний завод, що належить, як стверджується у розслідуванні ФБК, фірмі "Аксис Інвестиції".

Навальний розкрив фінансові схеми Путіна

Будівництвом палацу, як з'ясували автори розслідування, спочатку займалася компанія "Росінвест", нібито підконтрольна Володимиру Путіну. У 2011 році бізнесмен Олександр Пономаренко повідомив, що купив цей палац у одного із співвласників "Росінвесту" Миколи Шамалова та двох його партнерів.

Дивіться відео розслідування Навального про "Палац Путіна":

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти