Орбан став на бік Путіна і звинуватив ЄС у "неправильній позиції" у війні

23 липня 2022, 16:17
Прем'єр-міністр Угорщини переконаний, що Європі треба було ставати не на бік України, а "між Україною та Росією".
Орбан став на бік Путіна і звинуватив ЄС у 'неправильній позиції' у війні
Орбан звинуватив Європу у неправильній позиції в війні / Reuters

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звинуватив Євросоюз у тому, що він нібито зайняв "неправильну позицію у війні", яку розпочав Путін проти України. Він закликав країни-члени ЄС змінити стратегію. Про це повідомляє Telex.

Орбан вважає, що Євросоюз зробив помилку, коли став на бік України. Він переконаний, що "Європа повинна встати між Росією та Україною" і розробити новий план, який нібито дасть змогу "повернутися до мирних переговорів".

"Не варто плекати ілюзій, що ми впливаємо своїми порадами, але в кожній суперечці це моральне питання: потрібно спробувати розповісти і спробувати переконати західників розробити нову стратегію", - сказав Віктор Орбан.

Він звинувачує Європу у тому, що вони нібито "втратили шанс мирно врегулювати конфлікт ще у 2014 році". Орбан заявив, що тепер Росія "не хоче сідати за стіл переговорів з ЄС".

Прем'єр-міністр Угорщини став на бік Росії, заявивши, що РФ нібито "хоче гарантій безпеки" і вимагає переговорів із США.

"Росія хоче гарантій безпеки, тому мир буде тільки в тому випадку, якщо будуть російсько-американські переговори", - сказав Орбан.

читайте такожУ МЗС різко відповіли на скандальну заяву Орбана про неефективність санкцій проти РФ

Війна Росії проти України

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний раніше заявив, що війська РФ атакують сили оборони України на Донбасі. Загарбники здійснюють спроби витіснення українських військ з їх позицій на півночі областей.

Колишній заступник начальника Генерального штабу ЗСУ Ігор Романенко зазначив, що російська армія поки не може перейти в наступ на Донбасі. У окупантів не вистачає для цього сил і засобів. Після захоплення Сєвєродонецька і Лисичанська їх наступальна активність знизилася.

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що Росія поки не може піти на ескалацію війни проти України. Для цього у її військ немає сил і засобів. Окупанти зазнають труднощів, вони вже другий тиждень не можуть перейти до наступу на Донецькому напрямку.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти