Ополченці Росії прориваються на Білгородщині: ворог заявив про "атаку танками"

1 червня 2023, 08:32оновлено 1 червня 2023, 09:12
Бійці Російського добровольчого корпусу ведуть бої на території агресора Росії і прориваються до населеного пункту Шебекіно, розповіли добровольці.
РДК, Легіон свобода Росії
РДК веде бої з військами РФ у Бєлгородській області, Легіон свобода Росії збирається висуватися / Колаж: Главред, фото: скріншот соцмережі

Ополченці організації Російський добровольчий корпус ведуть бої в Бєлгородської області на території країни-агресора Росії і прориваються до населеного пункту Шебекіно. Пропагандисти вже пишуть, що МАПП Шебекіно нібито "атакований танками".

У четвер вранці, 1 червня, пресслужба Російського добровольчого корпусу повідомила, що почалася друга фаза операції ополченців у Бєлгородській області.

Йдуть бої на території РФ, бійці прориваються до Шебекіно.

відео дня

"Обіцяна Командиром РДК друга фаза почалася! Путінська армія знову б'є по площах, хоча цього разу це не мирні українські міста, а вже російські села і села. Залишайтеся у своїх будинках або заходьте в укриття! РДК не воювала і не воює з мирним населенням!"- сказали РДК.

Дивіться заяву ополченців РДК:

РДК
Російський добровольчий корпус знову в Росії / скріншот Главред

У Білгородській області йдуть бої

Російський Telegram-канал Baza пише, що бій йде "на кордоні Росії і України". Нібито МАПП Шебекіно був атакований "танками диверсантів".

"На кордоні Росії і України йде бій. За попередніми даними диверсанти атакували МАПП "Шебекіно" за допомогою танків. Їх стримують прикордонники та бійці Міноборони. Очевидці повідомляють, що біля Маслової Пристані перекрита дорога в бік Шебекіно... За попередніми даними, активна атака біля кордону була відбита. Зараз в районі МАПП "Шебекіно" чути поодинокі постріли.",- зазначено в повідомленні.

Пропагандисти Readovka пишуть про бої в районі прикордонного населеного пункту Нова Таволжанка Бєлгородської області. Російські окупанти ведуть бої з "противником".

"Близько прикордонної Нової Таволжанки з ранку були чутні звуки пострілів - за даними джерела Readovka, на кордоні йде бій. Місцева лікарня вже евакуйована. На місці знаходяться наші військові, що дають відсіч противнику", - написали автори каналу.

"Жодного прориву ВСУ немає"

Оперативний штаб Бєлгородської області стверджує, що "прориву ЗСУ немає".

"Обстановка в Шебекінському міському окрузі на даний момент складна, йдуть обстріли, чути звуки бою. Працюють Збройні сили Російської Федерації, але ніякого прориву ЗСУ немає", - цитує заяву РБК.

Зазначимо, ЗСУ не беруть участі в боях в Білгородській області. Там діють російські ополченці.

Легіон свобода Росії готовий висуватися до РФ

В Легіоні свобода Росії розповіли, що побратими передають привіти з кордону.

"Ми, Легіон свобода Росії, зараз знаходимося біля кордону нашої Батьківщини. Дуже скоро ми висунемося знову на територію Росії. Грайворон - це лише початок. Ми йдемо звільняти всю Росію - від Бєлгорода до Владивостока", - сказав боєць.

Дивіться заяву Легіону свобода Росії в нашому Telegram-каналі:

ЛСР
Бійці Легіону свобода Росії готуються до походу на РФ / скріншот Главред

Рейд добровольців Росії в Білгородську область

Російський добровольчий корпус і Легіон свобода Росії 22 травня заявили про початок військової операції зі звільнення Бєлгородської області від правлячого в Кремлі режиму Путіна. Військові виконували свої завдання на КПП Грайворон та в інших населених пунктах. Вони завдавали ударів по російських окупантах.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України сказали, що ополченці Росії на Білгородщині діяли самостійно. Вони працювали над тим, щоб відсунути окупаційні війська від кордону України. В операції брали участь тільки громадяни РФ.

У Міноборони окупантів РФ 23 травня сказали, що, мовляв, "знищили" сили і засоби добровольців Росії в Бєлгородській області. У РДК у відповідь попередили російських військових про удар у відповідь.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти