ООН викреслила марихуану зі списку небезпечних наркотиків

2 грудня 2020, 22:26
Україна утрималася під час голосування щодо цього питання.
Марихуана
ООН викреслила канабіс зі списку небезпечних наркотиків / фото: ipnews.in.ua

Комісія ООН з наркотичних засобів схвалила рішення щодо виключення марихуану зі списку небезпечних речовин - це може призвести до більш інтенсивних досліджень користі медичного канабісу.

Як пише The New York Times, сьогодні комісія розглянула рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо рекласифікації каннабісу та його похідних. Сьогоднішнім рішенням марихуана була виключена зі списку IV єдиної Конвенції про наркотичні засоби 1961 року. У цьому переліку значаться опіоїди, які викликають сильну залежність, в тому числі й героїн.

Як вважають експерти, це рішення не матиме негайного впливу на послаблення міжнародного контролю обороту канабісу. І національні уряди матимуть юрисдикцію щодо того, як класифікувати каннабіс. Водночас багато країн керуються глобальними конвенціями, і виключення марихуани зі списку сприймається як перемога прихильників її легалізації.

відео дня

читайте такожОлія конопель: 3 науково доведених переваг для здоров'я

Також повідомляється, що голосування завершилося із результатом 27 проти 25. При цьому Україна утрималася, А США та європейські країни підтримали виключення марихуани зі списку. Китай, Єгипет, Нігерія, Пакистан і Росія були проти.

  • Раніше вчені з США та Ізраїлю прийшли до висновку, що препарати на основі каннабідіолу, який міститься в канабісі та не має психотропного ефекту, можуть надати допомогу пацієнтам з важкими формами коронавірусу і пневмонією.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти