Затримання "вагнерівців" в Білорусі: нові подробиці і зустрічі дипломатів

30 липня 2020, 11:57оновлено 30 липня 2020, 12:41
Повідомляється, що Білорусь домовилася з владою України про посилення прикордонного режиму ‒ щоб уникнути дестабілізації.
Білорусь, прикордонники
Затримання "вагнеровцев" в Білорусі: нові подробиці/ @GpkGovBY

У МЗС Білорусі завершилися зустрічі з керівниками дипломатичних місій Росії та України. Заходи були присвячені вчорашньому затриманню в Білорусі найманців-росіян з ПВК Вагнер.

Про це повідомляє РІА Новості з посиланням на прес-секретаря білоруського відомства Анатолія Глаза.

"Завершилися зустрічі, були запрошені в МЗС почергово посол Росії в Білорусі Дмитро Федорович Мезенцев і тимчасовий повірений у справах України, виконуючий обов'язки керівника закордонних установ Петро Врублевський", ‒ заявив він.

відео дня

За словами Глаза, держсекретар Ради безпеки Білорусі Андрій Равков, який і ініціював напередодні виклик дипломатів в білоруський МЗС, на зустрічі не був присутній. Підсумкове комюніке відомства буде опубліковано пізніше.

Крім того, у відомстві запросили у російського посла роз'яснень ‒ навіщо в Білорусь прибули росіяни, які мають досвід участі у збройних конфліктах по всьому світу.

Далі повідомляється, що влада Білорусі домовилася з владою України про посилення прикордонного режиму ‒ щоб уникнути дестабілізації ситуації.

Крім того, в МЗС Білорусі повідомив, що у ряду затриманих в країні "вагнерівців" є українські паспорти.

Потім відомство офіційно запросило у Петра Врублевського інформацію про цих осіб - для оцінки причин їх присутності в республіці.

читайте такожЗатримання "вагнеровцев" під Мінськом: експерт розкрив плани Кремля щодо Білорусі

Пізніше в прес-службі міністерства закордонних справ України заявили ‒ українські правоохоронці будуть розв'язувати питання щодо можливої екстрадиції затриманих у Білорусі росіян з ПВК Вагнер.

Нагадаємо, раніше в Білорусі, під Мінськом правоохоронці затримали 33 найманця зі складу приватної військової компанії Вагнера. Стверджується, що ці люди привернули до себе увагу нехарактерною для російських туристів поведінкою (спиртного не вживали, розважальні заклади не відвідували, трималися відособлено і намагаючись не привертати до себе уваги) і стандартним мілітарі-одягом.

Пізніше екс-керівник Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін запропонував владі Білорусі видати затриманих раніше російських найманців з ПВК Вагнера - заради можливого подальшого обміну на українських політв'язнів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти