"Небезпека "вагнерівців": Польща перекине війська на схід поблизу Білорусі

21 липня 2023, 13:25
У середу відбулося засідання Комітету з безпеки Польщі, де й прийняли рішення про переміщення військ.
'Небезпека 'вагнерівців': Польща перекине війська на схід поблизу Білорусі
Польща перекине війська на схід через "вагнерівців" / Колаж: Главред, фото: Bundeswehr, УНІАН

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак вирішив перемістити військові формування із заходу на схід країни через можливі загрози, пов'язані з присутністю групи "Вагнера" в Білорусі.

20 липня Міністерство оборони Білорусі оголосило про спільні навчання своїх спецпризначенців і членів ПВК "Вагнер" на полігоні поруч з Польщею. Про це повідомив секретар Комітету з безпеки Польщі Збігнєв Гоффман агентству PAP.

Гоффман зазначив, що "навчання або спільні навчання білоруської армії та групи Вагнера, безсумнівно, є провокацією". Водночас він повідомив, що в середу відбулося засідання Комітету з безпеки Польщі.

відео дня

"Комітет, серед іншого, аналізував можливі загрози, наприклад, дислокацію підрозділів групи Вагнера. Тому міністр національної оборони, голова комітету Маріуш Блащак вирішив перемістити наші військові формування із заходу на схід Польщі", - пояснив він.

Завдання цих підрозділів - тренування, а також стримування потенційного агресора, уточнив Гоффман.

"Вагнерівці" у Білорусі: що відомо

Нагадаємо, що величезна колона "вагнерівців" прибула до Білорусі. Українські прикордонники та військові продовжують відстежувати переміщення "вагнерівців" по Білорусі.

"Вагнер" та прикордонники Білорусі влаштували розбірки поблизу кордону з Україною. "Вагнерівці" проводили розвідку місцевості, але не поділили територію із прикордонниками Білорусі.

До Білорусі завезли шосту колону "вагнерівців". У ніч проти 19 липня до Білорусі прибула ще одна колона з найманцями ПВК "Вагнер". Відомо, що колона налічувала близько 120 машин.

Однак Лукашенко заявив, що "вагнерівців" у Білорусі немає. У разі розміщення "вагнерівців" на території Білорусі вони можуть бути "задіяні для оборони країни", вважає білоруський диктатор.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти