Навальний повертається до Росії: відома дата

13 січня 2021, 10:24оновлено 13 січня 2021, 12:48
Прихильники російського опозиціонера стали відмовляти його від повернення в РФ, аргументуючи це тим, що Навального або вб'ють, або кинуть за грати.
Навальний
Навальний повернеться в РФ 17 січня / Reuters

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який перебував на лікуванні в Німеччині після отруєння Новачком, заявив, що повертається до Росії.

Свій приїзд після лікування і відновлення він анонсував на 17 січня. Про це опозиціонер написав у Twitter.

"Питання "повертатися чи ні" переді мною не стояло ніколи. Просто тому, що я не виїжджав. Я опинився в Німеччині, приїхавши туди в реанімаційній коробці. 17 січня, в неділю, я повернуся додому рейсом "Перемоги". Зустрічайте", - йдеться у повідомленні.

Навальний повертається до Росії: відома дата

У Instаgram Навальний опублікував відео, в якому він докладно пояснив причини, через які він хоче повернутися в Росію.

"Я вижив. І зараз Путін, який віддав наказ про моє вбивство, верещить на весь свій бункер і велить своїм слугам зробити все, щоби я не повернувся. Слуги діють як зазвичай: фабрикують нові кримінальні справи проти мене. Але що вони там роблять мені не дуже цікаво. Росія - моя країна, Москва - моє місто, я за ними сумую. Тому сьогодні вранці я зайшов на сайт компанії "Перемога" і купив квитки ", - розповів російський опозиціонер.

Прихильники Навального почали відмовляти політика від повернення в РФ, малюючи при цьому моторошні картини.

"Вони ж уб'ють тебе".

"Посадять і позбавлять голосу. Ще й засідання зроблять закритими потім".

Навальний повертається до Росії: відома дата

"Не здивуюся, якщо сьогодні оголосять про ліквідацію авіакомпанії "Перемога".

Навальний повертається до Росії: відома дата

"Згадайте Кара-Мурзу. Майте совість і пошкодуйте ваших прихильників. Я не хочу їхати в Москву взимку на ваші похорони, та ще коли Ковід лютує".

Навальний повертається до Росії: відома дата

"Вангую що тебе спочатку затримають. А потім уб'ють в камері. У тебе відмовить який-небудь життєво важливий орган. Не треба. І практично ніхто не вийде і не скине цю жабу. Тому що не вийшли ані коли тебе отруїли, ані коли все підтвердилося, ані коли "того" Нємцова".

Навальний повертається до Росії: відома дата

"Олексію, не поспішайте, оцініть ситуацію правильно. Запроторять на найближчі роки 3-4. Знайдуть і придумають як..."

Навальний повертається до Росії: відома дата

читайте такожІсторик оцінив шанси Навального стати президентом Росії

Отруєння Навального - про що повідомлялося раніше:

  • 20 серпня російський опозиціонер Олексій Навальний відчув нездужання під час авіаперельоту з Москви до Томська. Літак екстрено посадили в Омську, політика госпіталізували і підключили до апарату ШВЛ. Політик впав у кому.
  • 22 серпня Навального привезли до Берліна для лікування в клініці Шаріте.
  • Пізніше російському опозиціонеру стало краще. Навальний заявив, що планує повернутися в Росію, щойно дозволить здоров'я.
  • 2 вересня в Кабміні Німеччини заявили, що лабораторія Бундесверу (збройні сили Федеративної Республіки Німеччина) знайшла в організмі російського опозиціонера Олексія Навального сліди отрути з групи Новачок.
  • Фонд боротьби з корупцією спільно з виданнями Bellingcat, The Insider і американським телеканалом CNN за участю порталу Der Spiegel випустили розслідування, в якому йшлося про причетність співробітників ФСБ до отруєння російського політика-опозиціонера Олексія Навального речовиною Новачок.
  • Пізніше сам Навальний опублікував запис своєї розмови зі співробітником ФСБ Костянтином Кудрявцевим, який був безпосередньо причетний до отруєння.
  • З розмови з'ясувалося, що Новачок був нанесений на нижню білизну Навального. А вижити політику-опозиціонеру вдалося завдяки оперативним діям пілота і лікарів, які вкололи йому атропін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти