Навальний став в'язнем совісті після арешту - Amnesty International

17 січня 2021, 22:03
Арешт в аеропорту Шереметьєво став ще одним доказом спроб змусити замовкнути політика.
Навальний став в'язнем совісті після арешту - Amnesty International
Влада РФ повинна негайно відпустити Навального

Одіозний опозиціонер Олексій Навальний, якого сьогодні затримали в аеропорту Шереметьєво, став в'язнем совісті і влада РФ має його негайно звільнити, йдеться в заяві Amnesty International.

Директор московського офісу організації Наталія Звягіна заявила, що арешт в аеропорту Шереметьєво став ще одним доказом спроб змусити замовкнути політика.

"Арешт Олексія Навального є ще одним свідченням того, що російська влада намагається змусити його замовкнути. Його затримання лише підкреслює необхідність розслідування його тверджень про те, що він був отруєний агентами державних спецслужб, що діяли за наказом найвищого рівня", — сказала Наталія Звягіна, директор московського офісу Amnesty International.

читайте такожЗатримання Навального: який "сюрприз" приготували опозиціонеру в Росії

Також в організації закликали звільнити всіх журналістів і прихильників Навального, яких затримали в аеропорту Внуково сьогодні. Повідомлялося про затримання 53 осіб.

Олексій Навальний повернувся до Москви - про що раніше повідомляв Главред:

  • 20 серпня російський опозиціонер Олексій Навальний відчув себе погано під час авіаперельоту з Москви до Томська. Літак екстрено посадили в Омську, політика госпіталізували і під'єднали до апарату ШВЛ. Політик впав у кому.
  • 22 серпня Навального привезли до Берліна для лікування в клініці Шаріте.
  • Пізніше російському опозиціонеру стало краще. Навальний заявив, що планує повернутися в Росію, як тільки дозволить здоров'я.
  • 2 вересня в Кабміні Німеччини заявили, що лабораторія Бундесверу (збройні сили Федеративної Республіки Німеччина) знайшла в організмі російського опозиціонера Олексія Навального сліди отрути з групи Новачок.Пізніше сам Навальний опублікував запис своєї розмови зі співробітником ФСБ Костянтином Кудрявцевим, який був безпосередньо причетний до отруєння.
  • З розмови з'ясувалося, що новачок був нанесений на спідню білизну Навального. А вижити політику-опозиціонеру вдалося завдяки оперативним діям пілота і лікарів, які вкололи йому атропін.
  • 13 січня Навальний заявив про повернення в Росію. За словами політика, він повинен прилетіти до Москви 17 січня.
  • Того ж дня в мережі були опубліковані документи, з яких стало відомо, що Олексія Навального 29 грудня оголосили в розшук. Як стверджують у ФСВП, політик перестав з'являтися на виклики служби виконання покарань для проходження заходів з контролю, які він змушений проходити через умовну судимість у справі компанії Ів Роше.
  • 14 січня у ФСВП заявили, що по прибуттю на територію Росії Олексія Навального мають намір заарештувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти