Навальний міг залишитися "овочем": в РФ пояснили провал отруєння Новачком

27 грудня 2020, 00:56оновлено 27 грудня 2020, 20:56
Вирішальним стало лікування Олексія Навального в Німеччині, підкреслив Марк Фейгін.
Олексій Навальний
Олексій Навальний

Лікування російського опозиціонера Олексія Навального у Німеччині, де є відповідний досвід, стало вирішальним, заявив відомий російський адвокат Марк Фейгін.

Як підкреслив він в інтерв'ю Оbozrevatel, якби Навальний після свого отруєння не потрапив на лікування в Німецьку клініку, то він залишився б "овочем".

"Те, що льотчики посадили літак в найближчому аеропорту, а лікарі швидкої допомоги вкололи йому протиотруту — це добре. Але все-таки вирішальною була клініка в Німеччині. Своїм одужанням Навальний якраз зобов'язаний німецьким лікарям, у яких є досвід лікування пацієнтів, отруєних новачком", — підкреслив Фейгін.

У той же час він пояснив, що після того, як літак з отруєним Навальним сів в аеропорту, подальша ситуація співробітниками ФСБ вже не контролювалася.

"Вони не могли під'їхати на машині швидкої допомоги і добити Навального. Це було неможливо. Так само як і не могли наказати літаку летіти до Москви. Льотчики виконували інструкцію. Впала людина, лежить без свідомості, почали сідати в найближчому аеропорту", - додав Фейгін.

читайте такожЕкс-глава СБУ пояснив, як вирахували "слабку ланку" в команді отруйників Навального

Самовикриття ФСБ:

  • Нагадаємо, раніше Навальний поговорив з одним з учасників його травлення співробітником ФСБ Костянтином Кудрявцевим.
  • У розмові співрозмовник опозиціонера говорить про те, що учасники операції "обробляли" внутрішню поверхню нижньої білизни Навального, "щоб не було слідів там, нічого такого".
  • У відповідь на питання, чому той все-таки вижив, співрозмовник Навального каже: "Ось бачите, збіг обставин... це той самий такий ось поганий фактор, який в нашій роботі, так, може бути".
  • Кудрявцев пов'язав це з діями лікарів швидкої і посадкою літака.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти