Потужна допомога США для України: Байден запросив у Конгресу 61 мільярд доларів

20 жовтня 2023, 17:58
Білий дім просить Конгрес Сполучених Штатів виділити Ізраїлю на відображення військової агресії з боку терористів ХАМАС близько 14,3 мільярда доларів.
Байден, ЗСУ
Байден попросив Конгрес схвалити допомогу союзникам у розмірі $105 млрд. / Колаж: Главред, фото: 53-а ОМБр, Офіс президента України

Президент США Джо Байден офіційно звернувся до Конгресу з проханням схвалити бюджет для допомоги Україні з метою відбиття військової агресії Росії та Ізраїлю, який бореться із терористами ХАМАС. Очікується, що Київ має отримати 61 мільярд доларів, а Ізраїль – $14,3 млрд.

У повідомленні Білого дому сказано, що ситуація на міжнародній арені змушує США діяти рішуче та надати допомогу Україні та Ізраїлю.

Схвалення запиту дозволить американській державі надати необхідну допомогу Ізраїлю у сфері безпеки та боротьби зі звільнення заручників.

відео дня

Крім того, допомога дозволить забезпечити критично важливу підготовку обладнання та озброєнь, які потрібні Україні для відбиття військової агресії РФ.

"Ресурси для американської оборонно-промислової бази підтримають американські робочі місця, підвищать здатність нашої країни виробляти критично важливі боєприпаси та інше обладнання, а також гарантуватимуть, що наші збройні сили залишатимуться найбільш готовими, здатними та краще оснащеними бойовими силами", - зазначили у Білому домі.

За даними CNN, пакет допомоги становить 105 мільярдів доларів.

Скільки грошей отримають Україна та Ізраїль

  • Україна – 61, 4 мільярди доларів США;
  • Ізраїль – 14,3 мільярда доларів, зокрема 9,15 млрд. на гуманітарну допомогу;
  • Тайвань – $7,4 млрд., гроші підуть також на потреби в Індо-Тихоокеанському регіоні;

Крім того, 13,6 млрд. підуть на безпеку США на південному кордоні держави.

Допомога США Україні та Ізраїлю

США готують пакет військової допомоги Україні та Ізраїлю, днями заявив радник Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван. Чиновник казав, що американський президент має намір провести інтенсивні консультації з Конгресом для вирішення питання щодо надання допомоги союзникам.

Байден планує попросити у Конгресу $100 млрд для України та Ізраїлю, повідомляло американське агентство Bloomberg. За даними журналістів, Білий дім вирішив оформити допомогу для двох країн одним пакетом, щоб добитися її схвалення з боку "республіканців".

Байден звернувся до Ізраїлю та України 19 жовтня. У своєму зверненні до американського народу він сказав, що треба допомогти Єрусалиму для боротьби із ХАМАС, а Україні – для відбиття військової агресії Москви. Також він анонсував відправлення термінового запиту до Конгресу з цього питання 20 жовтня.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти