Маніпулює голодом: РФ поставила світу нахабний ультиматум

19 травня 2022, 16:45
Росія вимагає зняття санкцій в обмін на зняття блокади з українських морських портів.
Маніпулює голодом: РФ поставила світу нахабний ультиматум
РФ вимагає зняття санкцій в обмін на зняття блокади з українських портів / Фото Facebook Александр Кубраков

У Росії заговорили про можливе зняття блокади з морських портів України. Однак, аби це сталося, весь світ повинен пощадити РФ та зняти санкції, які були накладені через початок Путіним повномасштабної війни в Україні. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Андрій Руденко, повідомляє Інтерфакс.

Росія, яка опинилася на межі економічної катастрофи через запроваджені санкції, вирішила спробувати натиснути на світових лідерів та сторгуватися на тлі можливої продовольчої кризи.

Через заблоковані порти Україна не може постачати зерно. Тож країни перебувають на межі голоду саме через російську блокаду портів. Однак у РФ переконані, що причиною продовольчої кризи є санкції проти ра**истів, які нібито перешкоджають вільній торгівлі.

відео дня

"Тут потрібно не лише звернення до РФ, а й глибоко дивитися на весь комплекс причин, який спричинив нинішню продовольчу кризу, і в першу чергу, це ті санкції, які введені проти Росії з боку США та ЄС, які заважають нормальній вільній торгівлі, в тому числі і продовольчими товарами, включаючи пшеницю, добрива та інші речі, тому це питання потрібно розглядати дуже комплексно і всебічно: якщо наші партнери хочуть досягти вирішення, то потрібно, у тому числі вирішувати проблеми, пов'язані зі скасуванням тих санкційних обмежень, які були накладені на російський експорт", - сказав Андрій Руденко.

читайте такожТисячі тонн викраденого українського зерна помітили у Сирії: фото з супутника

Нагадаємо, через війну в Україні та можливий зрив посівної під загрозою продовольчої кризи та голоду перебуває величезна кількість країн. Україна дає 11% експортного ринку пшениці, 18% кукурудзи, 19% ячменю, 30% світового виробництва соняшникової олії. Українське зерно становить близько 20-30% запасів Марокко, Єгипту, Нігерії, Індонезії та Бангладешу.

Через відсутність поставок українського зерна, на думку економіста Олексія Куща, низку країн чекає продовольча криза, яку можна порівняти з кризою часів Першої світової війни.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти