Лукашенко зробив жорстку заяву про вибори президента і передачу влади

13 листопада 2020, 17:20
Лукашенко стверджує, що наступника його режиму у Білорусі не буде.
Лукашенко
Жодного транзиту влади у Білорусі не буде - Лукашенко / Reuters

У Білорусі не планують реалізовувати сценарій передачі влади і пошуку наступника для Олександра Лукашенко. Президента країни обиратимуть на виборах.

Про це заявив білоруський глава держави Олександр Лукашенко в п'ятницю, 13 листопада, повідомляє російське інформагентство РИА Новости.

Глава республіки Білорусь стверджує, що долю країни буде вирішувати білоруський народ.

"Жодного транзиту влади! Жодних наступників. Кого народ обере - так і буде. Я поклявся. Я пообіцяв, що буде так, як вирішить білоруський народ", - сказав Лукашенко.читайте такожТихановська оголосила про новий план повалення Лукашенка

Вибори президента Білорусі

  • Президентські вибори у Білорусі відбулися 9 серпня 2020 року. За даними білоруського ЦВК, перемогу в них здобув Олександр Лукашенко з результатом 80,1% голосів виборців. Друге місце посіла опозиційний політик Світлана Тихановська - 10,1% голосів.
  • Його перемогу не визнала значна частина білоруського суспільства. У Білорусі третій місяць тривають протести, які проходять по вихідних. У деяких акціях беруть участь понад 100 000 людей. Протести супроводжуються надмірним застосуванням насильства і жорстокості проти активістів.
  • Захід не визнав Лукашенка легітимним президентом Білорусі і вважає, що вибори глави держави пройшли в умовах масових фальсифікацій.
  • 23 вересня Лукашенко провів таємну інавгурацію і вступив на пост президента Білорусі. Він беззмінно править країною вже більше 26 років.
  • Європейські держави запровадили низку санкцій проти режиму Лукашенка. 3 листопада у Євросоюзі затвердили обмеження щодо особисто Олександра Лукашенка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти