Лукашенко розкрив подробиці зустрічі з Путіним і сказав, чи буде щось просити

19 лютого 2021, 01:04
Лукашенко стверджує, що давно домовився з Путіним про зустріч.
Лукашенко і Путін зустрінуться у 20-х числах цього місяця, заявив нелегітимний очільник Білорусі
Олександр Лукашенко і Володимир Путін зустрінуться у 20-х числах цього місяця, сказав нелегітимний очільник Білорусі / Reuters

Олександр Лукашенко, який не визнав нелегітимними президентські вибори в Білорусі 2020, повідомив, що зустрінеться з очільником Російської Федерації Володимиром Путіним у 20-х числах лютого.

Нелегітимний білоруський лідер під час зустрічі з держсекретарем Союзної держави РФ і Білорусі Григорієм Рапотою заявив, що не буде щось просити під час зустрічі, пише Белта.

Лукашенко стверджує, що вони з Путіним давно домовилися про зустріч та під час неї обговорять деякі напрямки співпраці.

"Ми дійсно з Путіним давно домовилися, що на початку 20-х чисел лютого зустрінемося... але відразу хочу сказати: у нас, як завжди в Росії буває, деякі підхоплять повістку, і, ось, "Лукашенко приїде аж три мільярди доларів просити". Ні, я не їду туди чогось просити", – заявив він.

  • Раніше з'явилася інформація, що Олександр Лукашенко і Володимир Путін можуть зустрітися в російському місті Сочі 22 та 25 лютого.
  • Журналісти з'ясували, що нелегітимний президент Білорусі попросить у російської сторони транш кредиту на суму 3 млрд доларів – це залишок коштів, які Росія вже виділила Мінську на будівництва Білоруської АЕС, проте вони не були витрачені.
  • Потім спікер білоруського Мінфіну Ірина Комар не підтвердила, що під час нової зустрічі Лукашенка і Путіна буде обговорюватися надання Білорусі мільярдного траншу кредиту.

Довідка. У Білорусі влітку минулого року були президентські вибори, на яких Олександру Лукашенку приписали понад 80% голосів виборців. Стартували масові акції протесту опозиції та її прихильників, силовики жорстоко розправлялися з протестувальниками.

Захід не визнав вибори в Білорусі легітимними, а Володимир Путін привітав Лукашенка з перемогою. Термін дії президентських повноважень Лукашенка вже закінчився.

У вересні 2020-го Лукашенко і Путін провели зустріч у Сочі, і РФ вирішила виділити білоруській державі кредит у сумі 1,5 млрд доларів. У білоруській опозиції заявили, що гроші можуть піти на боротьбу з протестувальниками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти