Кривавий теракт у Відні: з'явилися подробиці про одного з терористів

3 листопада 2020, 11:10
Злочинець був одним з 90 ісламістів, які хотіли поїхати воювати до Сирії.
теракт у Відні
З'явилися подробиці про одного з терористів / Reuters

Один з терористів, який влаштував стрілянину у Відні увечері 2 листопада, виявився ісламістом. Йому 20 років, він народився і виріс у Відні.

Як повідомив головний редактор газети Falter Флоріан Кленк (Florian Klenk) у своєму Twitter, зловмисника звуть Куртін С., йому 20 років. Чоловік народився і виріс у Відні, проте у нього є албанське коріння: батьки терориста родом з Північної Македонії.

Крім особистості терориста Кленк розкрив і те, що про нього знала австрійська розвідка. Відзначається, що злочинець був одним з 90 ісламістів, які хотіли поїхати воювати до Сирії.

Додамо, що генеральний секретар Інтерполу Юрген Шток заявив про готовність надати допомогу Австрії після теракту.

"Після смертоносного нападу у Відні наш підрозділ по боротьбі з тероризмом підтримує контакт з австрійською владою. Інтерпол надасть будь-яку необхідну підтримку", - сказав Юрген, його цитує ТАСС.

Про теракт у Відні висловилися і в Німеччині. Канцлер Ангела Меркель вважає ісламський тероризм спільним ворогом для всіх.

"Ісламський тероризм - наш спільний ворог. Боротьба проти цих вбивць і їх підбурювачів - наша спільна боротьба", - йдеться в заяві Меркель, яку розмістив у Twitter офіційний представник Кабміну ФРН Штеффен Зайберт.

Відзначимо, в Австрії оголосили триденну жалобу через теракт у Відні.

Теракт у Відні – про що йшлося раніше:

  • 3 листопада очільник віденської поліції Герхард Пюрстль заявив, що кількість жертв теракту у Відні збільшилася до чотирьох осіб.
  • У столиці Австрії влада продовжує посилювати заходи безпеки. Як відомо, один з нападників був ліквідований, при цьому щонайменше один з терористів зміг втекти. Поліція досі його шукає. Місцевих жителів і надалі просять залишатися вдома і не виходити без крайньої потреби.
  • У МВС Австрії заявили, що теракт у Відні здійснили ісламські терористи. Зокрема, один з них симпатизував "Ісламській державі". Трохи згодом прихильники ІД взяли на себе провину за теракт.
  • Увечері 2 листопада австрійські видання повідомили, що біля синагоги в центрі Відня сталася стрілянина. Трохи згодом очільник МВС Австрії назвав те, що відбувається в місті, терактом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти