Виснаження або дефолт: у США назвали мету удушення РФ новими санкціями

6 квітня 2022, 00:58
Ресурси Росії не безмежні, особливо зараз, враховуючи нищівні санкції, підкреслила Дженніфер Псакі.
Санкції проти Росії
/ gettyimages

Американські санкції, які вводить адміністрація США проти Росії через військову агресію проти України, спрямовані на те, щоб змусити Москву вибирати між дефолтом і виснаженням її доларових резервів, заявила у вівторок представник Білого дому Дженніфер Псакі.

"Мета - змусити їх зробити вибір. Ресурси Росії не безмежні, особливо зараз, враховуючи нищівні санкції, які ми вводимо. Вони будуть змушені вибирати між спустошенням залишкових доларових резервів, використанням нової виручки і - дефолтом", - сказала вона.

Псакі додала, що мета адміністрації США полягає в тому, щоб "виснажити ресурси, які є у Росії, щоб продовжувати війну проти України", а також у тому, щоб "створити проблеми для російської фінансової системи".

Вона підтвердила, що США збираються оголосити про санкції, які мають на увазі "заборону на нові інвестиції в Росії, нові заходи проти фінансових інститутів, держкомпаній, держчиновників і членів їх сімей". Раніше американські ЗМІ повідомляли з посиланням на джерела, що подібні санкції Вашингтон планує оголосити в середу.

Нагадаємо, США готують нові санкції проти Російської Федерації та Білорусі. На цей же раз обмеження торкнуться 120 компаній, сказав директор з комунікацій Білого дому Кейт Бедінгфілд.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти