Виключення Туреччини з НАТО: у Конгресі США з'явився документ щодо Карабаху

19 жовтня 2020, 13:12
Дії Туреччини суперечать закликам НАТО, зазначає Тулсі Габбард.
НАТО
Туреччина підтримує військову операцію у Нагірному Карабасі, в той час як НАТО закликає сторони до миру / Reuters

У Палату представників Конгресу США внесли резолюцію із закликом виключити Туреччину з Північноатлантичного альянсу через участь Анкари в вірмено-азербайджанському конфлікті у Нагірному Карабасі.

Про це повідомляє Eurasia Daily.

У документі, автором якого стала член нижньої палати Конгресу Тулсі Габбард, йдеться про те, що Туреччина відкрито підтримує Азербайджан у нагірно-карабаському конфлікті. Також Анкару звинувачують у залученні до бойових дій різних бойовиків, в тому числі і терористів з угруповання Ісламська держава.

При цьому в проекті резолюції увага акцентується на тому, що позиція Туреччини суперечить закликам НАТО до мирного врегулювання збройної конфронтації у Нагірному Карабасі.

"І це в тому випадку, коли НАТО закликає сторони припинити бойові дії і вирішити питання за допомогою перемовин", - наголошується в документі.

Автор ініціативи Габбард додала, що Канада вже зупинила постачання озброєнь Турецькій республіці, щоб уникнути їх потрапляння до зони нагірно-карабахського конфлікту.читайте такожУ НАТО оцінили шанси на війну Вірменії та Азербайджану за Нагірний Карабах

Видання підкреслює, що після нового спалаху війни Азербайджану і Вірменії у Нагірному Карабасі більше 100 конгресменів і сенаторів США зажадали припинення військової операції Азербайджану. Вони звинувачують президентів Ердогана і Алієва у військових злочинах проти вірменського населення Нагірного Карабаху.

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти