"Хотіли б - довели б справу до кінця": Путін різко висловився щодо отруєння Навального

17 грудня 2020, 13:04оновлено 7 серпня 2023, 14:06
Як вважає Володимир Путін, за Олексієм Навальним стоять американські спецслужби.
Путина
Ситуація з отруєнням Навального - це політичний трюк, - Путін / Reuters

Розслідування у зв'язку зі звинуваченням співробітників спецслужб РФ в отруєнні опозиціонера Олексія Навального свідчить про те, що політика підтримують американські спецслужби. Якби росіяни хотіли його отруїти, то змогли б довести справу до кінця.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін під час своєї пресконференції в режимі онлайн в четвер, 17 грудня, коментуючи ситуацію з отруєнням Навального.

Не називаючи прізвища опозиційного політика російський глава держави піддав критиці розслідування і сказав, що такі дії свідчать про роботу американських спецслужб.

Що стосується пацієнта (Олексія Навального, - ред.) в берлінській клініці. Ми чудово розуміємо, що це не розслідування, а легалізація матеріалів американських спецслужб. Що, ми про це не знаємо? Знають і співробітники ФСБ та інших спеціальних органів", - сказав Путін.читайте такожПєсков вилаявся у відповідь на статтю про повторну спробу Кремля отруїти Навального

За його словами, Навального підтримують американці, однак це не означає, що Росії потрібно було його отруїти. За такої ситуації справу було б доведено до кінця.

"Але якщо це так – а це так – це означає, що пацієнт користується підтримкою американських спецслужб. Але це зовсім не означає, що його труїти потрібно. Кому він потрібен? Якби хотіли - довели б цю справу до кінця. До мене звернулися - я дав команду випустити його на лікування до Німеччини", - додав Путін.

Також він уточнив, що ситуація з отруєнням Навального – це політичний хід з метою нападу на російську владу.

"Це трюк у політичній боротьбі для того, щоб напасти на перших осіб і на цьому рівні піднятися самому. Але потрібно свою спроможність доводити або справами, або програмою", - підкреслив Володимир Путін.

Отруєння Навального

  • Фонд щодо боротьби з корупцією разом з Bellingcat, The Insider і CNN, а також за участю німецького видання Der Spiegel раніше припустили, що до отруєння Олексія Навального причетні 8 співробітників секретної лабораторії Інституту криміналістики ФСБ. До таких висновків вони прийшли після того, як були перевірені бази телефонних перемовин, а також інших даних, які здобуті на чорному ринку.
  • Британське видання Sunday Times випустило статтю, в якій мова йде про те, що росіяни нібито намагалися повторно отруїти Олексія Навального, коли він перебував у комі в лікарні Омська. Журналісти посилаються на анонімні джерела в німецьких спецслужбах.
  • 15 грудня Олексій Навальний заявив, що замах на його життя влаштували співробітники ФСБ, а в керівництві операцією з отруєння він звинуватив російського президента Володимира Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти