Німеччина виділила опозиціонерам Білорусі кругленьку суму

6 лютого 2021, 21:19
Влада Німеччини висловила підтримку опозиції Білорусі і пообіцяла надати стипендії студентам, які були виключені з вишів за участь у протестах.
Німеччина
Німеччина виділила допомогу опозиції Білорусі / Фото: УНІАН

Влада Німеччини виділила на підтримку опозиції Білорусі близько 21 млн євро - про це повідомив голова МЗС ФРН Хайко Маас на онлайн конференції Солідарність з Білоруссю, пише РИА Новости в суботу, 6 лютого.

"Будьте впевнені: Німеччина і ЄС на вашому боці. Ми впровадили санкції проти Лукашенка і його режиму. І ми розробили план дій "Громадянське суспільство Білорусі" на суму до 21 мільйона євро", – сказав Маас, звертаючись до прихильників білоруської опозиції.

Він додав, що будуть запропоновані стипендії студентам, які були виключені зі шкіл та університетів за участь у демонстраціях. Також отримають підтримку незалежні ЗМІ.

"Надамо психологічну допомогу жертвам тортур і надамо притулок переслідуваним білорусам в Німеччині. І ми створимо механізм для збору доказів проти тих, хто порушує права людини. Настане день, коли вони будуть притягнуті до відповідальності. Настане день, коли народ Білорусі зможе жити в умовах демократії, свободи та верховенства закону", – додав голова МЗС.

Вибори в Білорусі і таємна інавгурація Лукашенка

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти