Прапор України над Держдумою: журналіст пояснив, чому Путін образився на Зеленського

5 липня 2021, 05:28
У Кремлі не мають наміру миритися з фактом існування України як незалежної держави, вважає Іван Яковина.
Володимир Путін
Метою Путіна є зникнення України, або приєднання її до Росії - журналіст / Фото Reuters

Російський президент Володимир Путін заявою про росіян і українців як про "єдиний народ" в черговий раз продемонстрував, що він не сприймає існування України як суверенної держави. Для нього важливо, щоб українська держава припинила бути незалежною, або ж приєдналася до РФ. При цьому Путін образився на Зеленського, який сказав, що у РФ і Україні живуть два різних народи. У будь-якому випадку, допоки на території російської держави залишається нинішня влада, Києву не вдасться повернути Крим і Донбас. Про це заявив журналіст-міжнародник Іван Яковина.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що Путін не зацікавлений в незалежності української держави, а слова Зеленського про росіян і українців як про різні народи стали для нього образливими.

"Путін на це дуже образився, назвав Зеленського американською маріонеткою. Загалом зрозуміло, якої єдності хоче Володимир Путін. Для нього дуже важливо, щоб Україна взагалі зникла і повністю розчинилася у Росії. Якщо ж хтось навіть жартома пропонує навпаки, то йому це зовсім не подобається", - вважає Яковина.читайте такожЗрив зустрічі Зеленського і Путіна: на Банковій пояснили заяви Кремля

За його словами, наразі можна зробити висновок, що російсько-український конфлікт на Донбасі, а також окупація Криму, триватимуть допоки, доки у Росії не зміниться влада. Будь-які перемовини з чинною владою безглузді і не призведуть до зміни ситуації.

"У будь-якому випадку Путін знову дав усім зрозуміти, що сам факт існування незалежної України для нього неприйнятний, і він все своє життя намагатиметься ліквідувати цю незалежність. Таким чином, ми ще раз отримали стовідсоткову гарантію, що допоки Путін є президентом Росії, війна на Донбасі і окупація Криму не будуть завершені. Я вважаю, що зустрічатися з ним, обговорювати ці теми не має сенсу. З тим же успіхом можна спробувати умовити крокодила відмовитися від м'яса на користь карамелі", - підкреслив Іван Яковина.читайте також"Історія і майбутнє Росії": у Кремлі оголосили про нову ініціативу Путіна щодо України

Нагадаємо, раніше прессекретар російського президента Дмитро Пєсков сказав, що зустрічі Путіна і Зеленського заважають нібито невиконання Києвом Мінських угод і політика глави ккраїнської держави, який, мовляв "позбавляється" від політичних опонентів шляхом кримінальних справ.

Зустріч Зеленського і Путіна

  • Президент України Володимир Зеленський 20 травня заявив про те, що Банкова веде перемовини з Москвою щодо можливості проведення зустрічі з російським главою держави Володимиром Путіним.
  • Спікер Кремля Дмитро Пєсков підтвердив, що перемовини йдуть. При цьому немає впевненості в успішній організації зустрічі Путіна і Зеленського.
  • 30 червня Путін звинуватив Зеленського у тому, що він нібито віддав Україну під зовнішнє управління Заходу. Саме тому, за словами політика, він не бачить сенсу в перемовинах з українським главою держави. При цьому Путін не відмовляється від зустрічі з Зеленським.
  • Зеленський готовий зустрітися з Путіним, однак такі перемовини, на думку гаранта, повинні відбутися тільки у тому випадку, якщо глава Кремля готовий піти на поступки.
  • 2 липня прессекретар російського президента Дмитро Пєсков сказав, що наразі Москва і Київ не ведуть конкретних перемовин щодо зустрічі Путіна і Зеленського.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти