"Президент - не демократ": у Кремлі вибухнули умовою щодо зустрічі Путіна і Зеленського

4 липня 2021, 16:00
Питання зустрічі президентів РФ і України залежить від виконання Києвом низки вимог Москви, стверджує Дмитро Пєсков.
Пісок
В Україні відкривають кримінальні справи проти політичних опонентів Зеленського - Пєсков / УНІАН

Зустріч президента Росії Володимира Путіна з українським главою держави Володимиром Зеленським залежить від вирішення питань, пов'язаних з виконанням Мінських угод щодо Донбасу, і політики президента України в ситуації з "позбавленням від конкурентів". Про це заявив спікер Кремля Дмитро Пєсков.

У ефірі телеканалу Росія 1 він сказав про те, що Москва наразі не підтримує зустріч Путіна і Зеленського через "невиконання" Україною Мінських угод.

Крім того, за його словами, Зеленський, порівняно з початком своєї президентської каденції, нібито припинив проводити демократичну політику, і мовляв, намагається позбутися своїх політичних опонентів за допомогою кримінальних справ.

"Ви казали, що не так з Україною, що, до речі, напевно, ускладнює втілення ідеї про двосторонню зустріч. Крім ось цього основного моменту про невиконання Мінських домовленостей, ще, напевно, і той факт, що президент Зеленський з самого початку виглядав як дуже сучасний, демократичний президент, який несе порядок і демократію в свою країну. І, звичайно, ось цей настрій, він явно не корелюється з абсолютно безпрецедентним тиском на політичних опонентів, на бажанні позбутися своїх успішних політичних опонентів шляхом відкриття кримінальної справи", - підкреслив Дмитро Пєсков.читайте такожЗрив зустрічі Зеленського і Путіна: на Банковій пояснили заяви Кремля

Нагадаємо, 2 липня спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що наразі Москва і Київ не ведуть конкретних перемовин щодо організації зустрічі Путіна і Зеленського. За його словами, заяви Зеленського про те, що росіяни і українці не є одним народом, гальмують розвиток перемовного процесу.

Зустріч Зеленського і Путіна

  • Президент України Володимир Зеленський 20 травня сказав про те, що Офіс глави держави веде перемовини з Кремлем щодо організації зустрічі з Володимиром Путіним.
  • Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив факт проведення таких перемовин, проте засумнівався у тому, що зустріч Путіна і Зеленського все ж таки відбудеться.
  • 30 червня Путін звинуватив Зеленського у тому, що він нібито здав Україну під зовнішнє управління Заходу. Російський глава держави, мовляв, через це не бачить сенсу в перемовинах з президентом України. Однак Путін готовий до зустрічі з Зеленським.
  • Зеленський висловив готовність зустрітися з Путіним. Однак такі перемовини можуть відбутися тільки у тому випадку, якщо господар Кремля дійсно готовий до врегулювання російсько-українського конфлікту.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти