Євросоюз програє Росії війну на інформаційному фронті - Politico

26 липня 2022, 14:22
303
РосЗМІ продовжують просувати пропаганду по всьому світу і ЄС не може цьому протистояти.
Євросоюз програє Росії війну на інформаційному фронті - Politico
Європа програє Росії інформаційну війну / rg.ru

Європейський Союз програє Росії інформаційну війну. Заяви європейських лідерів здаються "віртуальними примарами" у порівнянні з заявами російських представників. Про це повідомляє Politico.

Видання стверджує, що Європа "не має достатньої кількості зброї і ресурсів" для боротьби з "витонченою" кремлівською пропагандою. У цій пропаганді об'єднані, ЗМІ, десятки дипломатів по всьому світу та приховані інструменти для поширення російської брехні.

Журналісти зафіксували новий витік російської брехні після того, як Кремль почав звинувачувати Європу у продовольчій кризі, яка нібито "утворилась через західні санкції".

РосЗМІ продовжують просувати пропаганду по всьому світу і, за даними видання, ЄС не може цьому протистояти.

"Здатність Росії просувати свою дезінформацію не контролюється в багатьох частинах світу. Його аудиторія (в Європі – Главред), можливо, скоротилася з початку війни. Але це не означає, що він не знаходить аудиторію де-небудь ще", - заявив глава групи з маніпулювання інформацією Альянсу за забезпечення демократії Брет Шафер.

РФ намагається активно просувати свою брехню у Африці, Латинській Америці та Балканах. Там місцеві ЗМІ регулярно підхоплюють інформацію російських пропагандистів.

читайте такожВигнання окупантів і демілітаризація РФ: в ОП назвали цілі України у війні з Росією

Війна Росії проти України

Президент Володимир Зеленський 25 липня в ході свого вечірнього відеозвернення фактично відповів главі МЗС РФ Лаврову на його заяву про нібито намір Росії, мовляв, "позбавити українців від антинародного і антиісторичного режиму". Президент підкреслив, що нападати на Україну можуть тільки ті, хто не знає історії країни. Українці ніколи не віддадуть свою незалежність.

Радник керівника Херсонської ОВВА Сергій Хлань заявив, що на Південному фронті стався перелом – ЗСУ отримали перевагу над військами РФ на Херсонщині та перейшли до контрнаступальних дій. За його прогнозом, окупований Херсон можуть звільнити вже у вересні.

Заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін розповів про те, що Україна готується до гіршого сценарію. За його словами, Путін може "дотиснути" Лукашенка, і тоді виникне ризик нападу Білорусі на північні і західні області України. Держава вже працює над зміцненням оборони на декількох напрямках.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти