Експерт розповів, чи посилить Євросоюз санкції проти Білорусі

5 жовтня 2020, 15:19оновлено 5 жовтня 2020, 16:58
На думку фахівця, варіант втручання Брюсселя в конфлікт між Білоруссю і Польщею з Литвою можна оцінити однозначно.
Лукашенко
Олександр Лукашенко / УНІАН

Недавній публічний конфлікт чинної влади Білорусі з владою Польщі та Литви не варто переоцінювати та надавати йому великого значення.

Про це в коментарі Главреду розповів Андреас Умланд - старший експерт Програми європейських, регіональних та російських досліджень Українського інституту майбутнього.

"Конфлікт Мінська з Польщею і Литвою ‒ чергова дипломатична баталія і вираження висхідного маразму білоруського режиму. Я б не став переоцінювати ці заяви, оскільки для Євросоюзу набагато важливіше подальший перебіг внутрішньополітичного конфлікту в Білорусі. Баталії з Польщею і Литвою мають значення, але і раніше, і зараз ЄС наполягатиме на діалозі влади Білорусі з опозицією", - заявив він.

відео дня

На думку Умланда, малоймовірно, що офіційний Брюссель піде на додаткові санкційні заходи проти офіційного Мінська.

"Європа вже прийняла санкції щодо режиму Лукашенка та оскільки їх прийняття вже давалося Євросоюзу насилу, то на якісь додаткові заходи зараз, через конфлікт з Польщею і Литвою, теж навряд чи підуть", ‒ підсумував він.

читайте такожЗнищення незалежності Білорусі: у Литві попередили про військове вторгнення Росії

Протести в Білорусі - що було раніше:

  • В ЄС розкритикували вимоги Білорусі про те, що Польща і Литва зобов'язані відкликати своїх послів з країни, а також значно скоротити кількість співробітників посольства.
  • Керівник європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив - такі дії білоруського режиму на чолі з Олександром Лукашенком суперечать логіці діалогу і додатково ізолюють владу в Мінську.
  • У ніч з 11 на 12 серпня на вулицях Білорусі відбулися масові протести проти оголошеної ЦВК перемоги Олександра Лукашенка на виборах. Силовики жорстко били активістів і випадкових перехожих. Затримали близько 7 тисяч людей.
  • У відповідь на такі дії Захід назвав вибори президента сфальсифікованими і прийняв рішення ввести санкції проти режиму Лукашенка.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти