Експерт розповів, як Путін готує Росію до довгої війни із Заходом

13 червня 2021, 05:28
У Росії не буде протестів, тому що ресурси держави перевершують можливості суспільства, вважає Олександр Морозов.
Путина
Політичний режим Путіна у Росії після змін до Конституції серйозно змінюється - експерт / Reuters

Зміни до Конституції РФ і рішення класифікувати діяльність російського опозиціонера Олексія Навального і його організації Фонд боротьби з корупцією як екстремістську свідчить про те, що держава перетворюється на воєнізовану фортецю. Кремль готується до довгої війни із Заходом і бореться з критичною активністю всередині країни. Протестів у Росії не буде, тому що можливості суспільства непорівнянні з ресурсом держави. Про це заявив політолог, співробітник Центру російських досліджень Бориса Нємцова Олександр Морозов.

У своїй колонці на Главреді він розповів про те, що поправки до Конституції серйозно змінюють політичний режим у Росії. На його думку, держава стає мілітаристською фортецею, завданням якої є довге протистояння із Заходом.

"Політичний режим Путіна зазнає радикальних змін після внесення поправок до Конституції. Путін перетворює Росію на воєнізовану фортецю, готову до довгої війни із Заходом і саме тому всередині країни громлять будь-які прояви нелояльності і якоїсь критичної активності. Так, Кремль по суті витіснив з Росії низку видань, які раніше оголосив іноземними агентами і кожні два місяці розширює список небажаних організацій", - вважає Морозов.читайте такожПутін має намір правити Росією ще 12 років: політик зробив заяву про плани Кремля щодо Білорусі

Як вважає експерт, у цій ситуації громадянське суспільство безсиле, оскільки у нього немає таких ресурсів, як у держави. При цьому росіяни бачать, що відбувається у Білорусі, і бояться повторення подібної ситуації.

"На цьому тлі громадянське суспільство зробити практично нічого не може, тому що всі усвідомлюють, приблизно, що силові можливості держави далеко перевершують будь-які можливості протесту. Тим більше, що у громадян РФ є поруч наочний приклад Білорусі - вони бачать, наскільки жорстокими можуть бути дії проти громадян і розуміють, що кремлівський режим точно так само піде на них, як на білорусів пішов режим Лукашенка", - сказав політолог.

Саме тому, стверджує аналітик, немає жодних підстав для того, щоб у Росії відбулися протести проти дій Кремля.

"І в цьому сенсі немає підстав для того, що нинішні дії Кремля можуть стимулювати будь-які протести. Суспільство абсолютно знесилене картиною всевладдя правлячої верхівки з широким колом силовиків, цивільних адміністраторів, які готові брати участь у цій репресивній політиці", - підкреслив Олександр Морозов.

Олексій Навальний новини

Російський опозиціонер Олексій Навальний 20 серпня минулого року під час перельоту з Томська до Москви поскаржився на погане самопочуття. Літак з політиком на борту екстрено посадили у Омську з метою надання йому допомоги. Політик був госпіталізований і впав у кому.

22 серпня Навального привезли до німецької клініки Шаріте з метою проходження подальшого лікування.

У Німеччині офіційно заявили, що Олексій Навальний був отруєний хімічною речовиною з групи Новачок. Такі висновки зробили ще дві держави - Франція і Швеція.

У інтерв'ю німецькій пресі Навальний звинуватив в отруєнні особисто Путіна.

2 лютого 2021 року Симоновський районний суд міста Москва прийняв рішення змінити запобіжний захід Олексію Навальному з умовного терміну на реальний у справі компанії Ів Роше. Політик проведе в колонії 2,5 роки.

Країни Заходу назвали арешт і ув'язнення Навального політично мотивованими. Щодо Росії були впроваджені нові санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти