В опозиції Білорусі пояснили, чому звільняються силовики Лукашенка

6 жовтня 2020, 05:04
660
За словами Юрія Губаревича, правоохоронці, які залишаються на службі, можуть перейти на бік опозиції.
Мінськ, Білорусь
Силовики звільняються через публікацію їхніх особистих даних/ Вадим Замировський, TUT.BY

У Білорусі сотні силовиків в останні два місяці залишають свою роботу. Причиною тому є оприлюднення їхніх особистих даних, внаслідок чого вони змушені йти зі служби. Силовики, які продовжують працювати на режим Лукашенка, через таку атмосферу можуть перейти на бік опозиції.

Про це розповів учасник Координаційної ради Білорусі Юрій Губаревич в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, після того як особисті дані правоохоронців, які брали участь у розгоні протестувальників, потрапили в публічний доступ, їх стали впізнавати. В результаті цього деякі силовики пішли зі своєї роботи.

"Люди знають, хто з сусідів або знайомих бере участь у силовому розгоні протестувальників. Це, звичайно, не може не чинити тиск, і зараз відомо про сотні заяв про звільнення зі служби. Кілька сотень таких випадків є, і вони публічно заявляють про мотиви свого звільнення", - зазначив Губаревич.

Також він додав, що зараз у Білорусі склалася така ситуація, що навіть ті представники силових структур, які продовжують виконувати свою роботу, можуть перейти на бік опозиції.читайте такожУ Білорусі айтішники "знімуть маски" з ОМОНу: силовикам поставили ультиматум

"Так не можуть поводитися люди, впевнені, що вони виконують закон. Звичайно, є велика кількість людей, які виконують накази Лукашенка. Але є процес, він запущений", - підкреслив Губаревич.

Ситуація у Білорусі

  • У Мінську пройшли нові акції протесту проти режиму Олександра Лукашенка. Під час мітингів правоохоронці провели чергове масове затримання активістів.
  • Політик Олександр Лукашенко 23 вересня офіційно вступив на посаду президента Білорусі. Його таємна інавгурація відбулася в порушення білоруського законодавства - заходи такого рівня повинні транслюватися на радіо і телебаченні.
  • Цивілізований світ не визнає Лукашенка президентом Білорусі. Аналогічної політичної позиції дотримується і Україна - Київ вирішив називати Олександра Лукашенка просто по імені та прізвищу.
  • Європейський Союз вирішив ввести санкції проти 44 державних діяча режиму Лукашенка. Проти нелегітимного президента Білорусі санкції введені не були - Брюссель має намір продовжувати діалог з Мінськом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти