Джуліані вимагав від Зеленського відкрити справу проти сина Байдена - Washinghton Post

31 січня 2021, 17:18
Американські журналісти відшукали джерела в оточенні президента України.
Джуліані
Рудольф Джуліані / Reuters

Колишній мер Нью-Йорка й адвокат 45-го президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані вимагав від команди президента України Володимира Зеленського публічно оголосити про початок розслідування проти Хантера Байдена (сина 46-го президента США Джо Байдена). Але, як повідомляє авторитетне американське видання Washinghton Post з посиланням на джерела в оточенні президента Зеленського, ані Джуліані, ані Трамп не досягли успіху.

Повідомляється, що в липні 2019 року Андрій Єрмак (тоді‒ радник президента), поспілкувався з Джуліані. Пізніше адвокат Трампа в телефонній розмові приблизно сорок хвилин наполегливо і загрозливо вимагав у Зеленського публічно відкрити справу проти Хантера Байдена (з приводу корупції в ресурсній компанії Burisma) а також порадив президенту України "бути дуже обережним з людьми з його оточення".

Далі, Також у липні 2019-го, Зеленський поспілкувався з Дональдом Трампом. У цій бесіді також йшлося про справу проти сина Байдена. Але після неї тон американців щодо української влади змінилася. Ймовірно, Трамп не домігся потрібної відповіді від президента України.

Деякі помічники Зеленського розповіли журналістам, що ідея спілкування президента України Джуліані спочатку була помилковою. І підкреслюють - позитивний підсумок розмови в тому, що Україна не була в підсумку серйозно залучена у внутрішні справи США.

читайте такожУ США ЗМІ опублікували листування нібито сина Байдена зі співробітником Burisma

Розслідування проти Хантера Байдена - про що повідомлялося раніше:

  • Розслідування було розпочато ще у 2018 році - за рік до того, як батько Хантера - Джо Байден висунув свою кандидатуру на виборах президента США. В ході президентської кампанії республіканці заявляли про сумнівні угоди й контакти Хантера Байдена в Китаї, Україні та Казахстані.
  • 10 грудня стало відомо, що Міністерство юстиції США зацікавилося бізнесом Хантера Байдена в Китаї. Предметом розслідування стали можливі податкові злочини сина обраного президента США Джо Байдена.
  • Хантер Байден у 2014-2019 роках входив до Ради директорів Української газодобувної компанії Burisma.
  • Під час перших передвиборчих дебатів Дональд Трамп заявив, що син його опонента під час роботи в Україні заробив "цілі корупційні статки" - малася на увазі робота у фірмі Burisma.
  • У жовтні американська газета New York Post опублікувала матеріали на Хантера Байдена компрометувального характеру. Вони були знайдені в портативному комп'ютері, який був залишений в ремонтній майстерні.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти