Мін'юст США запросив дані щодо діяльності сина Байдена в Україні

13 грудня 2020, 12:56
Мін'юст зараз вивчає безліч фінансових питань, що стосуються Хантера Байдена.
Хантер Байден
Мін'юст США запросив дані щодо діяльості сина Байдена в Україні / Фото Reuters

Міністерство юстиції США запросило інформацію щодо діяльності сина обраного президента США Джо Байдена - Хантера у понад 20 різних компаніях і організаціях, включно з українською компанією Burisma.

Інформацію про це оприлюднило у неділю, 13 грудня, агентство AP з посиланням на інформоване джерело, близьке до податкової справи щодо Байдена-молодшого, розслідуванням якого займається прокуратура штату Делавер.

За словами джерела, яке попросило не називати його імені, Мін'юст наразі вивчає безліч фінансових питань, що стосуються Хантера Байдена, в тому числі про те, чи порушував Байден-молодший і його оточення законодавство про податки та відмивання грошей в ділових відносинах із закордонними країнами.

Співрозмовник агентства не зміг уточнити, чи є робота Хантера Байдена в українській компанії центральною частиною федерального розслідування, або ж прокурори просто шукають інформацію про всі джерела його доходів за останні роки.

Згідно з повідомленнями, Мін'юст США також запросив інформацію про ділові відносини Хантера Байдена з Китаєм. Хантер Байден на цьому тижні підтвердив, що прокуратура Делаверу веде щодо нього розслідування про податки.

Розслідування проти сина Байдена - про що йшлося раніше:

  • Це розслідування було розпочато ще у 2018 році - за рік до того, як батько Хантера - Джо Байден висунув свою кандидатуру на виборах президента США. Під час президентської кампанії республіканці заявляли про сумнівні угоди й контакти Хантера Байдена в Китаї, Україні та Казахстані.
  • 10 грудня стало відомо, що Міністерство юстиції США зацікавилося бізнесом Хантера Байдена в Китаї. Предметом розслідування стали можливі податкові злочини сина обраного президента США Джо Байдена.
  • Хантер Байден у 2014 -2019 роках входив до Ради директорів української газодобувної компанії Burisma.
  • Цю компанію пов'язують з ексміністром уряду Азарова Миколою Злочевським.
  • Команда президента Дональда Трампа неодноразово намагалася довести, що Байден-старший просував бізнес-інтереси сина в Україні, користуючись посадою віцепрезидента США.
  • Ситуація з сином Байдена стала причиною зовнішньополітичного конфлікту та ініціативи запуску процедури імпічменту президента Трампа в Конгресі. У підсумку нижня палата Конгресу - Палата представників - оголосила йому імпічмент, а верхня – Сенат – відхилила обидві статті звинувачення.
  • Під час перших передвиборчих дебатів Дональд Трамп заявив, що син його опонента під час роботи в Україні заробив "цілі корупційні статки" - малася на увазі робота у фірмі Burisma.
  • У жовтні американська газета New York Post опублікувала матеріали, що компроментують Хантера Байдена. Вони були знайдені в портативному комп'ютері, який був залишений в ремонтній майстерні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти