Джо Байден розповів, коли та де може відбутися зустріч з Путіним

16 квітня 2021, 01:03
Президент США назвав теми, які хоче обговорити з Путіним.
Джо Байден
Джо Байден висловився про зустріч з Путіним / Reuters

Президент США Джо Байден запропонував Володимиру Путіну особисто зустрітися на нейтральній території. Як заявив Байден, 16 квітня, він запропонував Путіну провести зустріч в Європі влітку 2021 року.

Президент США переконаний, що їм з Путіним необхідно обговорити низку важливих питань, і вони могли б провести стратегічний діалог.

"Я запропонував особисто, щоб ми зустрілися в Європі цього літа для того, щоб вирішити ряд проблем, що стоять перед нашими країнами. Наші співробітники обговорюють цю можливість", - сказав президент США.

Як заявив Байден, його темами стали б обмеження озброєнь і безпека.

"Могли б вирішити критично важливі для світу виклики", - сказав Байден.

Байден підкреслив, що США і Росія могли б разом протистояти ядерній загрозі з боку Ірану і боротися з кліматичними змінами в світі.

читайте такожБайден виступив з важливою заявою через агресію Росії проти України

"США не зацікавлені в ескалації конфлікту з Росією, ми б хотіли, щоб у нас були стабільні і передбачувані відносини з РФ... але якщо Росія продовжить втручатися в нашу демократію, я готовий реагувати належним чином", – сказав Байден.

Переговори Байдена і Путіна - про що раніше повідомляв Главред:

  • У вівторок, 13 квітня, відбулася телефонна розмова президента США Джо Байдена з главою РФ Володимиром Путіним. Американський глава держави закликав Путіна знизити напруженість у зв'язку зі стягуванням російських військ до кордонів України. При цьому він заявив про підтримку територіальної цілісності та суверенітету Української держави. Крім того, Байден запропонував Путіну провести зустріч з питань американо-російських відносин на території однієї з європейських країн.
  • Прессекретар президента США Джейн Псакі заявила, що поки не час говорити конкретно про зустрічі Байдена і Путіна. При цьому вона припустила, що переговори можуть відбутися влітку.
  • Спікер Кремля Дмитро Пєсков сказав, що тема і місце зустрічі Путіна і Байдена будуть ще обговорюватися. На даний момент в Кремлі розглядають пропозицію американської сторони взяти участь у саміті з клімату.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти