Азербайджан запропонував включити Туреччину в переговори щодо Карабаху

11 жовтня 2020, 14:38оновлено 11 жовтня 2020, 15:39
Глава Азербайджану уточнив, що турецька сторона відіграє позитивну роль у врегулюванні конфлікту.
Нагірний Карабах
Алієв тягне Туреччину в переговори по Нагірному Карабаху / Reuters

Президент Азербайджану Ільхам Алієв запропонував офіційно включити представників Туреччини в переговори щодо врегулювання конфлікту в невизнаній Нагірно-Карабаській Республіці.

Про це Алієв розповів в інтерв'ю РБК.

"Туреччина повинна грати ще більшу роль в нашому регіоні, і в тому числі в справі врегулювання конфлікту [в Нагірному Карабасі]", — сказав Алієв.

За його словами, турецька сторона відіграє позитивну роль у врегулюванні конфлікту. Алієв також зазначив, що Туреччина запобігла вторгненню інших країн до Карабаху.

Глава Азербайджану уточнив, що це рішення він ухвалив самостійно. Алієв розповів, що вплив Туреччини в регіоні може здійснюватися на юридичному рівні.

Участь Туреччини у війні за Карабах - про що йшлося раніше:

  • 9 жовтня спікер парламенту Туреччини Мустафа Шентоп оцінив ймовірність надання Анкарою силової підтримки Азербайджану на тлі військового конфлікту за Нагірний Карабах. Він зазначив, що на сьогоднішні необхідності відправлення турецьких військових до Карабаху нема.
  • 6 жовтня Туреччина поставила жорсткий ультиматум Вірменії щодо Нагірного Карабаху. Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу під час свого візиту до Баку заявив, що вирішення конфлікту в короткі терміни можливе тільки вк разі виведення Єреваном своїх військ з території невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки.
  • 3 жовтня держсекретар США Майк Помпео прокоментував слова президента Франції Еммануеля Макрона щодо перекидання до Нагірного Карабаху через територію Туреччини бойовиків-ісламістів з району сирійської провінції Алеппо. За його словами, про бойовиків треба запитати у президента Туреччини.
  • 2 жовтня прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян звинуватив Туреччину у нападі на Нагірний Карабах 27 вересня. Згідно з позицією Єревана, військове керівництво Туреччини і перекинуті Анкарою найманці з Сирії беруть участь в азербайджано-вірменському конфлікті в районі невизнаної Нагірно-Карабаської республіки.
  • 29 вересня президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що Туреччина не є стороною конфлікту в Нагірному Карабасі, але відіграє стабілізаційну роль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти