Атака на столицю Австрії: влада уточнила кількість жертв теракту

3 листопада 2020, 08:14
Внаслідок нападу загинули двоє чоловіків і одна жінка.
теракт у Відні
Теракт у Відні стався ввечері 2 листопада / Фото Reuters

У вівторок вранці, 3 листопада, президент віденської поліції Герхард Пюрстль заявив, що кількість жертв теракту у Відні зросла до трьох осіб.

Внаслідок нападу загинули двоє чоловіків і одна жінка, передає ORF.at.

Пюрстль також уточнив, що один з убитих терористів є радикальним прихильником ІДІЛ. Повідомляється, що на ньому був пояс з вибухівкою, але це був манекен. Він також використовував штурмову гвинтівку. Злочинець був "нейтралізований" о 20:09.

Раніше повідомлялося, що щонайменше один з терористів зміг втекти. Поліція досі його шукає. Місцевих жителів просять залишатися вдома і не виходити без крайньої необхідності. Сьогодні, 3 листопада, діти можуть не відвідувати школи.

У столиці Австрії влада посилила заходи безпеки. Міністр внутрішніх справ Австрії Карл Нехаммер заявив про те, що в місто ввели військових.

Тим часом кандидат у президенти США Джо Байден і помічник чинного президента з нацбезпеки О'брайен відреагували на теракт у столиці Австрії.

Зокрема, Байден закликав об'єднатися проти ненависті й насильства.

"Після жахливого терористичного нападу у Відні, Австрія, ми з Джилл молимося за жертв та їхні сім'ї. Ми всі повинні об'єднатися проти ненависті й насильства", - написав демократ в Twitter.

Атака на столицю Австрії: влада уточнила кількість жертв теракту

У свою чергу помічник президента США з національної безпеки Роберт О'брайен заявив, що Штати підтримують постраждалі в останні дні країни Європи в боротьбі з тероризмом.

"США моляться за жителів Відня. Такій ненависті й насильству немає виправдання. Ми підтримуємо Австрію, Францію і всю Європу в боротьбі з тероризмом", - йдеться у повідомленні на сторінці Ради національної безпеки США при Білому домі в Twitter.

Атака на столицю Австрії: влада уточнила кількість жертв теракту

Теракт у Відні - останні новини:

  • Увечері 2 листопада австрійські видання повідомили, що біля синагоги в центрі Відня сталася стрілянина. За даними ЗМІ, чоловік, який відкрив стрілянину, підірвав пояс з вибухівкою. Загинув поліцейський.
  • У поліції підтвердили, що в центрі міста сталося кілька перестрілок. У центрі Відня заборонили зупинку громадського транспорту до закінчення спецоперації.
  • Терористи атакували одразу шість локацій у Відні. За даними поліції, в місті можуть бути розосереджені до семи злочинців.
  • Поліція ліквідувала 1 стрілка. За іншою інформацією, він сам підірвав пояс смертника.
  • Глава МВС Австрії Карл Нехаммер заявив, що стрілянина у Відні є терактом.
  • Мер Відня Міхаель Людвіг повідомляв, що внаслідок стрілянини в центрі столиці загинули дві людини, поранені - 15.
  • У МВС Австрії заявили, що теракт у Відні здійснили ісламські терористи. Зокрема, один з них симпатизував "Ісламській державі". Трохи пізніше прихильники ІД взяли на себе провину за теракт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти